keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Rapujuhlat

Loppusyksy on rapujuhlien aikaa! Silloin on aika kattaa pöytä kauniiksi, sytyttää lyhdyt ulos ja kynttilät sisälle, tehdä juhlatilasta tunnelmallinen, olkoon se koti tai mökki. Tällä kertaa vietimme kauden ainoat rapujuhlamme kotona!



Pöytään katoin rapulautaset ja -veitset, paljon serviettejä, snapsilasit, käsien huuhtelukulhot...





...unohtamatta tietenkään rapukaulureita, kukkia, kynttilöitä, vesi-, olut- ja viinilaseja...



...paahtoleipää ja hyvää, suolakiteistä ranskalaista voita, paljon tilliä ja rapuja...



Meidän rapujuhlissa syödään ensin aina jotain pientä alkupalaa tapastyyliin tai pöydässä jokin kiva pieni alkuruoka kuplivan kera. Ravut ovat meillä aina pääruokana, joiden kanssa tarjolla on paahtoleipää ja nykyään myös saaristolaisleipää. Jälkiruokana oli tänä vuonna omenapiirakka, jonka ohje tulossa myöhemmin. Jos rapujuhlat ovat olleet aiemmin kuin nyt, niin olen yleensä loihtinut jotain kotimaisista marjoista jälkiruoaksi, mutta nyt tuntui että omenoista tehtävä jälkkäri oli ajankohtaisempi.



Kaunis kiitos vieraillemme, te teitte illan!

sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Leipomo-kahvila N'avetta

Mikä ihana paikka! Leipomo-kahvila N'avetta Sipoossa. Kiitos Suvi-ystävälle vinkistä ja yhteisestä herkutteluhetkestä.


Syömäni herkut, ihana haudutettu tee ja hyvä seura molemmilla kerroilla, ensin Päivin kanssa Mustavuoren ulkoiluretken jälkeen ja heti seuraavana päivänä Suvin ja miehensä kanssa, veivät kaiken huomion kuvaamiselta, mutta sain kuitenkin muutaman kuvan napattua kahvilasta.


Koko kahvila on täynnä kauniita pieniä yksityiskohtia, kynttilöitä, tuoreita kukkia puhuttamakaan siitä taianomaisesta tuoreen pullan ja leivän tuoksusta.



Makeiden ja suolaisten kahvilaherkkujen lisäksi myynnissä on lounaskeittoa, mukaan voi lisäksi ostaa tuoreita irtomunia, hunajaa, hilloja, öljyjä, leipää, Fudge Loven käsintehtyä englantilaista kermatoffeeta ja Porvoon Paahtimon makukahveja. Kaikki leivotaan itse paikanpäällä ja muutkin myytävät tuotteet ovat lähituottajien toimittamia.

Ja pihapiirissä olevassa Sisustuspuoti Nokkosessa kannattaa ehdottomasti poiketa samalla reissulla!


Haavetta kerrakseen!

keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Kauniita, pieniä yksityiskohtia


Tässäpä muutamia pieniä ja mielestäni kivoja yksityiskohtia kodistamme.


Eteisen jakkara on BoConceptin Shogun-jakkara.



Olohuoneen tuoli ja tyyny. Tuoli on Eliel Saarisen Hvitträskin valkoinen nojatuoli ja tyyny Etelä-Afrikasta. Kontrastit luovat tunnelmaa ja säröä.


Vitriinirasia ikkunalaudalla Iittalan. Odottaa sisäänsä selvästi jotain... :)



Kynttilöitä ikkunalaudoilla.


'

Maljakko Skannosta. Kuivukukille ja heinille.


Keittiön saarekkeen uuniosion päällä muratti ja B&O:n Beolit 15 äänentoistolaite.

  
Uusin valaisin, kangas on ihanan pehmeää ja väriltään harmaa. Valaisin antaa ihanan pehmeän valon. Varjostin on ostettu sisustuspuoti Nokkosesta, jalka on vanha. Sisustuspuoti Villa Nokkonen sijaitsee Sipoossa. Matkan arvoinen paikka. Samasta pihapiiristä löytyy ihana kahvila N'avetta, josta lisää seuraavassa postauksessa. Nokkosessa myydään astioita, muuta pientä keittiötarviketta, vaatteita, kukkia, sisustusmaaleja, kankaita, koruja, lastentarvikkeita...kaikkea kaunista siis!


Luodaan koteihimme hyvä, harmoninen ilmapiiri ja tunnelma kaikella pienellä kauniilla.

maanantai 21. syyskuuta 2015

Makuuhuone

Vihdoin makuuhuonekin on saatu valmiiksi sisustuksen osalta, tai niin valmiiksi kuin tässä vaiheessa oli tarkoitus. Vielä puuttuu yhtä ja toista, mutta pikkuhiljaa jatketaan ja hyviä löytöjä etsiessä ja odotellessa. Sehän olisi tylsää, jos kaikki olisi heti valmista - ei voisi kierrellä ihanissa sisustuspuodeissa hipelöimässä ja tekemässä huippulöytöjä mitä ilman ei vaan voi olla!



Vaatesenkki ja valaisin.


Kankainen sängyn pääty. Seinän väri ei tässä näytä ihan siltä mitä se on, mutta välillä on vaan niin vaikeata kuvata ja saada oikeat sävyt näkymään, vaikka silloin kun kuvasin makuuhuonetta, niin oli oikein hyvä valo pitkästä aikaa ja kuvasin vielä järkkärikamerallakin. No, ehkä idea kuvasta kuitenkin välittyy: valkoista ja lämpimiä sävyjä, pehmeitä kankaita, kovia kulmia.





Sängyn jalkopäädyssä oleva puolikas peite. Sen on tarkoitus olla väliaikainen, mutta katsotaan kuinka väliaikaisen vakituinen siitä tulekaan.


 Ikkunalaudalla on mummon vanha Zenith-kello.


Kauniita kukkia ja unia.

lauantai 19. syyskuuta 2015

Syyskukat

Vaikka on ollutkin aika kivan lämmin syyskuu, halusin jo vaihtaa kukat parvekkeelle.



Valkoista callunaa ja pinkinlilaa pallokrysanteemia. Ruukuissa olleet muratit saivat jäädä vielä.


Pimeän tultua vain kaikki lyhdyissä olevat kynttilät palamaan luomaan kivaa tunnelmaa itsellemme ja naapureille! 


Nautitaan syksystä!

tiistai 15. syyskuuta 2015

Kaksi viikkoa

Kaksi viikkoa sitten tytär lähti vaihtoon ja sen jälkeen on pitänyt kiirettä! Hyvä niin toisaalta ettei ole ehtinyt liian paljon ikävöimään, mutta toisaalta hänellä on mennyt kaikki siellä hienosti tähän asti, niin suurimmat huoletkin ovat väistyneet.


Ensin oli työmatka Barcelonaan. Paljon en mitään muuta ehtinyt kuin messuhallissa olemaan. Aamuisin kuitenkin ihailin nousevaa päivää hotellihuoneen ikkunasta Barcelonan kattojen yllä.




Paras ikinä syömäni tonnikalatartar, jonka nautin ravintola Arcanossa (tuna tartar with pisctachios and Japanese vinaigrette), toinen huippuannos oli mustekalaa (grilled octopus and confit potatoes) (kuva alla). Tässä onkin syksylle kokeiltavaa, jos saisi tehtyä samanlaiset kotona!




Ehdin onneksi piipahtaa myös herkkukaupan tiskillä ihastelemassa espanjalaista tarjontaa!




Pieni lepohetki jaloille hotellihuoneen parvekkeella!


Reissun jälkeen lepohetki ja päikkärit omalla parvekkeella! 


Seuraavana viikonloppuna vietimme pitkän viikonlopun mökillä. Sää suosi meitä todella! Viljapellot olivat kuin kultaa ja järven pinta tyyni, johon kumpupilvet heijastuivat kauden viimeisellä veneretkellä omalla veneellä. Puutyöt hoitivat liikunnan viikonlopun aikana. 



Mikäpä sitä oli tässä maisemassa saunasta käydä uimassa! 



Mökkiviikonlopun päätteeksi teimme vielä kavereiden kutsumana extemporee veneretken Helsingin edustalla. Yhtä ihania uimakoppeja löytyy täältä kuin Ruissalostakin.


Yllätykseksemme saimmekin veneessä kolmen ruokalajin sunnuntaipäivällisen! Ihan mahtavaa. Kiitos!



Näillä eväillä ja fiiliksillä syyskuuta eteenpäin!