torstai 31. maaliskuuta 2016

Maaliskuun parhaat

Maaliskuussa oli niin paljon kivaa, että tein maaliskuun parhaista ihan oman postauksen. Maaliskuussa aamulenkit koiran kanssa sai jo tehdä auringon valossa, kuten jo osan iltalenkeistäkin. Mikä sen parempaa! Jää alkoivat lähtemään ja kohta pääsee taas uimaan. ;)





Paras kävelylenkki maaliskuussa oli ystävän kanssa Vallilan puukaupunginosassa. Olen aina vain huristanut autolla ohi ja nyt vihdoin pääsin aistimaan vanhan puutalokaupungin tunnelmaa. Suosittelen Kotikaupunki -tutuksi -ajatuksella!


 Ensimmäiset aamuteet viikonloppuna lasitetun parvekkeen lämmössä.



Maaliskuulle osui kaksi reissua: Tallinna (kuva yllä) ja Etelä-Afrikka (kuvat alla), muutama fiiliskuva vielä reissuista.










Maaliskuussa kävimme myös ystäväporukan kanssa brunssilla ravintola Pastiksessa. Erityisen kivaa brunssissa oli se, että ruoat tuotiin pöytään, ei siis tarvinyt jonotella buffetissa. Ja ruoka oli todella hyvää ja sitä oli riittävästi. Voin suositella!





Pääsiäisvapaat!



Kuunsilta avomerellä ja upeita auringonlaskuja, ensimmäiset silmut puissa ja pensaissa, paksuimmat pipot ja hanskat pakattu pois, kuten myös talvikengät ja neuleet, ensimmäiset tennarikelit...paljon kivaa siis oli ja tapahtui maaliskuussa!

keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Keittiön lasituksista - vinkki lemmikkiperheille

Tuli yhtäkkiä mieleen etten ole tainnut koskaan mainita keittiön lasituksista mitään tai jos olenkin, niin kerronpa uudelleen kuinka tyytyväinen niihin olen. Meillä on aina ollut aiemmin laatoitus keittiön välitilassa, mutta nyt halusin ehdottomasti lasin välitilaan. Niin paljon helpompi pitää puhtaana!



Remontti oli lähes valmis, kun tilasin vielä palan samaa valkoista välitilanlasia lisää ja se asennettiin koiramme ruokailupaikan takaseinään. Edellisessä keittiössä koiranruokakupit olivat enemmän piilossa, mutta seinä kuppien takana oli aina roiskeissa ja nyt mietin täällä, miten sen saisi estettyä ja lasitus oli ratkaisu. Niin paljon helpompi pitää puhtaana kuin maalattu seinä! 



Suosittelen ehdottomasti lemmikkiperheille!

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Kevät, kevät...

Aurinkoista ja todella lämmintä toista pääsiäispäivää, täällä etelässä on ainakin ollut todella lämmin päivä ja siitä on nautittu monin tavoin. Eilen oltiin tosiaan mun vanhempien luona viiden ruokalajin pääsiäislounaalla, oli todella hyvät herkut ja ei tarvinut kyllä illalla syödä enää mitään. Että kiitosta vaan vielä kerran! 1,5 tunnin iltalenkki Lucan kanssa laski vatsaa ja teki unesta syvää.





En olekaan vielä ehtinyt kirjoittaa juoksukoulusta, jossa olen (siitä tulossa oma postaus myöhemmin), mutta tänään kävin tekemässä yhden tämän viikon kotitreeneistä. Ja tämä kevät kun saa mun pään jollain tavalla sekaisin, niin mietin lenkistä parin tunnin kuluttua, että tekisi mieli mennä juoksemaan uudestaan. Tiedättekö sen tunteen, että vaikka vatsa on täynnä hyvää ja järki sanoo, että älä ota lisää, niin otat kuitenkin, nyt meinasi juoksemisen kanssa käydä samoin, mutta hillitsin itseni, olinhan jo käynyt aamulla kävelemässä Lucan kanssa ja nyt teimme vielä iltapäivälläkin suht pitkän kävelylenkin ja mahdollisesti tiedossa vielä iltalenkkikin, joten ehkä nämä riittävät nyt tälle päivälle.


Lenkin jälkeen asettauduin mun lempipaikkaan kotona eli sohvalle lasitetulle parvekkeelle! Otin kasan ruokalehtiä seuraksi, kun on suunniteltava parin viikon päähän tarjoilut naisten iltaa varten. Hyvin sain suunnitelman tehtyä ja menu alkaa hahmottumaan pikkuhiljaa.


Ja kevätsää saa mun tekemään mieli omituisuuksia, kuten kahvia! En juuri koskaan juo kahvia, tai silloin kun juon, niin sekin on espressoa ja yleensä mun tekee mieli sitä vain aurinkoisina kevätpäivinä parvekkeella. :) Outoa, mutta näin se menee.


Ja sitten olikin aika pudottaa lehdet käsistä ja antaa silmien painua kiinni - parvekepäikkärit - yksi parhaista tavoista rentoutua.

Lyhyt viikkoa tulossa ja kaikkea kivaa ohjelmaa tiedossa! Nautitaan keväästä.

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen viettoa

Pääsiäisen vapaat tuntuivat tulevan sopivaan aikaan, vaikka juuri lomalla olimmekin. Kiirastorstai-iltana nautimme lohi- ja tonnikalasashimia kera raikkaan valkoviinin. Tuoretta kalaa ja vähän soijaa, ah mitä keväisen keveitä makuja.




Tulppaaneja ja koivunoksia, hain kyllä oksat liian myöhään, että eivät taida ehtiä avautua näiden pyhien aikana, mutta tuovat kuitenkin uutta ulottuvuutta tulppaanimaljakkoon.


Pitkänperjantain iltana nautittiin kahdestaan ekat uudet perunat (joo, Perusta, kuten parsakin), mutta pääsiäinen on aina tarkoittanut mulle kevään alkamista ruokien suhteen, joten perinteisesti syömme pääsiäisenä ekat uudet perunat ja parsaa. Seuraavat uudet perunat aina sitten vasta vappuna, mutta siinä välissä parsaa eri muodoissa sitä enemmänkin. Ja uusien perunoiden kanssa itsegraavattua lohta ja viiriäisenmunia, tilliä ja kevätsipulia. Pitkäperjantai tuli vietettyä huonon sään ja orastavan nenän tukkoisuuden takia pyjamassa sohvalla kirjaa ja lehtiä lukien, katsottiin myös yksi leffa, iltapäivällä tein kuitenkin pitkän lenkin koiruuden kanssa ja siihen päälle vielä sauna - taisi auttaa, koska orastava nuhan alku tuntuisi olevan nyt poissa. 



Aiemmin olen tehnyt vain ankanrintaa, syystä että muuta ankanlihaa ei ole näiltä leveysasteilta ollut oikein saatavilla, nyt kuitenkin Stockan Herkusta löytyi ankan sisäfileitä. Paistoin vain noin kolmisen minuuttia puoli, päälle suolaa ja pippuria. Lisukkeeksi paistoin parsat pannulla voissa, olisin grillannut ne, mutta kaasu olikin päässyt loppumaan, mutta onnistuu siis pannulla oikein loistavasti, maku pysyy paremmin kuin keitettäessä eikä siis irtoa keitinveteen. Ja grilliin tai pannulle laitan vain vihreää parsaa, valkoisen keitän aina. Parsojen grillaamiseen tai pannulla paistamiseen ei mene kuin noin nelisen minuuttia, parsat saavat jäädä kivan rapsakoiksi.






Viiriäisenmunat kuuluvat meidän pääsiäiseen.


Väri-iloittelua lankalauantain kattauksessa, kun mieheni serkku perheineen tuli meille dinnerille.





 

Alkuruoaksi tarjosimme parsamoussea: keitettyä vihreää parsaa, hieman ranskankermaa, suolaa ja pippuria, kaikki soseeksi ja tarjolle hieman haaleana. Koristeeksi parsannuput ja puolikkaat viiriäisenmunat.




Pääruoaksi laitoimme lampaankaretta, paistettua parsaa ja valkosipuli-rosmariiniperunoita sekä yrttisalsaa. Yrttisalsaan laitoin tuoreita yrttejä, minttua, basilikaa ja rucolaa, pinjansiemeniä, parmesanjuustoa, öljyä ja mustapippuria. Jälkiruokana tarjosin mämmiä, vanilja- ja sitruunarahkaa ja murskattua keltaista marenkia. Olipas kiva ilta kaikkinensa!







Vihdoikin pääsiäissunnuntaina, kun tätä aloin kirjoittelemaan, aurinko alkoi paistamaan, ja sain ulkokukista, narsisseista ja helmililjoista, aurinkoiset kuvat! Tänään pääsemme valmiiden herkkujen ääreen mun vanhempien luokse, sitä ennen kuitenkin ulkoilemaan auringonpaisteeseen. 

Rentoa pääsiäisen jatkoa!

ps. uusi hyllykin tuli tilattua olohuoneeseen lauantaina, vanhan saimme myytyä ja nyt kirjat ja muut hyllyssä olleet tavarat ovat lattialla ja ties missä...häiritsevää, mutta hyvää kannattaa odottaa!