Loppusyksy on rapujuhlien aikaa! Silloin on aika kattaa pöytä kauniiksi, sytyttää lyhdyt ulos ja kynttilät sisälle, tehdä juhlatilasta tunnelmallinen, olkoon se koti tai mökki. Tällä kertaa vietimme kauden ainoat rapujuhlamme kotona!
Pöytään katoin rapulautaset ja -veitset, paljon serviettejä, snapsilasit, käsien huuhtelukulhot...
...unohtamatta tietenkään rapukaulureita, kukkia, kynttilöitä, vesi-, olut- ja viinilaseja...
...paahtoleipää ja hyvää, suolakiteistä ranskalaista voita, paljon tilliä ja rapuja...
Meidän rapujuhlissa syödään ensin aina jotain pientä alkupalaa tapastyyliin tai pöydässä jokin kiva pieni alkuruoka kuplivan kera. Ravut ovat meillä aina pääruokana, joiden kanssa tarjolla on paahtoleipää ja nykyään myös saaristolaisleipää. Jälkiruokana oli tänä vuonna omenapiirakka, jonka ohje tulossa myöhemmin. Jos rapujuhlat ovat olleet aiemmin kuin nyt, niin olen yleensä loihtinut jotain kotimaisista marjoista jälkiruoaksi, mutta nyt tuntui että omenoista tehtävä jälkkäri oli ajankohtaisempi.
Kaunis kiitos vieraillemme, te teitte illan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti