Muutamia tunnelmiakuvia meidän joulunvietosta yllä: lohengraavaus, viikunat, hyasintit, glögihyydykkeen valmistus, laatikollinen satsumia, pöytäkukkina neilikoita, havuja ja mustikanvarpuja, tulppaaneja, kynttilöitä, ostereita ja valmis jälkiruoka....
Kuvaaminen jäi vähälle, kun keittiössä meni aika paljon aikaa, vaikka apua sainkin...
Meillä oli sukua jouluaaton illallisella ja monta vuotta olen puhunut että tekisimme vain kalapöydän ja jättäisimme lihan suosiolla seuraavaan päivään, kun kaloistakin on aina tultu enemmän tai vähemmän ähkyyn vuosittain. No nyt pidin pääni ja söimme tosiaan vaan kala-ja äyriäisruokia, hakien myös vaikutteita tyttären viime vuoden joulusta Ranskassa. Alkuun nautimme ostereita ja shampanjaa, foie gras'ta, kampasimpukoita tryffeliöljyssä ja lämpimiä viikunoita, jossa oli täytteenä hunajaa, saksanpähkinää ja vuohenjuustoa. Nämä kaikki rennosti nauttien keittiön saarekkeen ympärillä seisten. Sitten siirryimme pöytään nauttimaan vähän perinteisimmistä joulukaloista mm. kirjolohen- ja muikunmädeistä, graavisiiasta -ja lohesta, lohipastramista, silakkalajitelmasta kera keitettyjen perunoiden. Ja kyllä näistäkin kuulemma perinteisen jouluähkyn sai! Jälkkäriksi söimme vielä tyttären tekemän glögihyydykkeen itsetehdyn piparijäätelön kanssa ja sen jälkeen vielä juustolautaset.
Ja sain kuin sainkin kuulla siskontyttöjen joululaulusikermän videon välityksellä.
Rentoa Tapaninpäivää kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti