torstai 26. lokakuuta 2017

Rapeat aamiaissämpylät






Rapsakan aamulenkin jälkeen maistui rapeakuoriset sämpylät viime viikonloppuna. Tykkään tosi paljon näistä taikinoista, jotka voi tehdä jo edellisenä iltana valmiiksi, aamulla vain sämpylät uuniin, teevesi kuumenemaan ja kynttilät palamaan. Tästä tuli kaksi pellillistä eli noin 16 sämpylää. Tässä ohje nyt teillekin tulevaa viikonloppua ajatellen!


Tarvitset:
6 dl vettä
1/2 pkt hiivaa eli 25 g
1 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl suolaa
n. 8 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva viileään veteen. Sekoita joukkoon ruisjauhot, kaurahiutaleet ja suola. Lisää vehnäjauhoja vähitellen varovasti sekoitellen, vaivaamatta taikinaa. Taikinan on tarkoitus jäädä löysäksi. Peitä kulho keittiöpyyhkeellä ja laita se jääkaappiin yön yli nousemaan. 

Kuumenna uuni aamulla 225 asteeseen. Nosta taikinaa isolla lusikalla pellille leivinpaperin päälle sämpylöiksi. Paista noin 30 minuuttia. Älä peitä sämpylöitä paistamisen jälkeen, sillä varmistat rapean kuoren. Sitten vain sipaisu voita päälle ja herkuttelemaan!

Alkuperäinen ohje napattu Pirkka-lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti