Rahka antaa ruokaan proteiinia, mutta myös kevyttä raikkautta ja sopii oikein hyvin myös suolaisiin ruokiin. Tässä ohje rahkalettuihin ja kahteen suolaiseen täytteeseen. Nämä rahkaletut voi täyttää myös makealla täytteellä, esim rahkalla, jonka seassa on marjoja, pähkinöitä tai hedelmiä ja syödä yhtä lailla aamiaisella tai väli/iltapalana.
Tarvitset lettuihin: (6 kpl munakaspannulla tehtynä)
1 munan
100 g rahkaa
2 dl nestettä, esim maitoa tai manteli/kaura/kookosmaitoa
0,5 vehnäjauhoja
1 dl riisi/speltti/kookosjauhoja
ripauksen suolaa
Sekoita lettutaikina sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Anna turvota noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa täytteet. Paista letut voissa kullanruskeiksi ja rapeiksi.
Täyte 1:
100 g rahkaa
savulohta
tuorekurkkua kuutioina
tilliä
sitruunamehua
mustapippuria
Sekoita täytteen ainekset. Laita savulohta ja kurkkua maun mukaan, kuten mausteitakin.
Täyte 2:
100 g rahkaa
katkarapuja
tilliä
limen mehua
mustapippuria
tabascoa tai chiliä
Sekoita täytteen ainekset. Mausta oman maun mukaan.
Laita täytettä letun päälle ja kääri rullalle tai herkuttele avolettuna.
Kivaa viikonloppua!
Nam! Alkoi niin tehdä mieli lettuja! Valitsisin tällä kertaa makean marjaisen täytteen :) Sairastan, eikä ruoka oiken maittanut eilen. Käänne parempaan on siis tainnut tapahtua.
VastaaPoistaSe on kyllä merkki parempaan suuntaan menemisestä, kun sairastelun jälkeen alkaa ruoka taas maistumaan. Nämä letut oli todella täyttäviä ja hyviä!
VastaaPoista