maanantai 6. elokuuta 2018

Hyvinvoinnin tavoitekartta - syöminen


Hyvinvoinnin tavoitekartassa syömisen kohdalla PÄÄTAVOITE on:

-syödä säännöllisesti, riittävästi ja terveellisesti


MIKSI:
- oma hyvinvointi
- suoliston hyvinvointi
- painonpudotus ja myöhemmin painonhallinta

VÄLITAVOITTEET:
- ruokien suunnittelua enemmän
- syödä vähemmän, koska nyt syön selkeästi liikaa ja liian isoja annoksia, liikaa myös napostelua ja herkkuja
- kokeilen uusia reseptejä
- lisään vieläkin kasviksia ja marjoja ruokavaliooni, myös linssejä ja papuja
- vähemmän lihaa, enemmän kalaa ja vaaleaa lihaa
- einekset kokonaan pois (ollut kiireisen päivän lounas töissä, valitettavasti!)
- hyviä rasvoja lisää, esim avokadosta ja pähkinöistä
- magnesium, sinkki, jodi, B- ja D -vitamiinit lisäravinteiksi
- luonnostaan gluteiinitonta ruokaa, kuten äyriäisiä, kalaa, riisiä, hirssiä, tattaria, vihanneksia

MILLOIN:
- heti!




4 kommenttia: