tiistai 6. marraskuuta 2018

Kukkainen Hygge-ilta



























Ensimmäisen kuvan teksti I must have flowers always and always kuvastaa hyvin myös minun mielentilaani kukkien suhteen. Tuoreita leikkokukkia on oltava aina kotona, muuten on jotenkin paljasta ja alastonta. Kuten jos lähtisin ovesta ulos ilman tuoksua tai korvakoruja. Jos ymmärrätte.

Eräänä ensilumen jälkeisenä sunnuntaina suuntasin ystäväni kanssa Hygge-iltaan, jonka järjesti Heidi Kuistin Kautta -blogista Ihana Kukkanen -kukkakaupassa. Heidin blogista voit lukea hänen tunnelmiaan lisää illasta.

Kylmästä ilmasta sisään päästyä saimme lasilliset vihreää teetä, joka lämmittikin kivasti. Illan ja osallistujien esittelykierroksen jälkeen Heidi antoi vinkkejä Hyggeilyyn ja mukaan saimme myös pienen vihkosen Hyggeily-vinkkejä, joita nyt todella tarvitaan tähän pimeimpään vuoden aikaan luomaan kotiin kivaa, pehmeää, lämmintä ja suloista tunnelmaa.

Tässä muutama vinkki teillekin:

 - tee jotain luovaa mistä pidät
- ole läsnä
-nauti kuumaa juomaa kynttilöiden valossa pehmoisessa kotiasussa

Seuraavaksi päästiin kuitenkin illan odotetuimpaan osaan eli kokoamaan omaa kimppua! Siitä olinkin aina unelmoinut. Kukkia, oksia, heiniä ja muita vihreitä oli käytössämme runsain mitoin. Oli ehkä jopa runsaudenpulaa, mutta ah niin ihanaa. Ja miten upeita luomuksia siellä kaikilla syntyikään. Oma valmis kimppuni alimmaisissa kuvissa. Ja nyt se antaa iloa ruokapöydässämme vielä pitkään.

Luovaa työskentelyä parhaimmillaan ja tunti kului todella nopeasti, olisin voinut tehdä vielä toisenkin kimpun, niin ihanaa se oli ja tekeminen sai ajatukset totaalisesti muualle. Rentouttavaa, omaa aikaa, ajatusten nollausta ja hauskaa!



torstai 1. marraskuuta 2018

Juustopöytä - uusi harrastukseni










Porotartar, piimä-kirvelikastiketta ja punajuurta





Välijuusto: Valion Keisarinna






Kuhaa, parsaa, hummerikastiketta ja kampasimpukkamoussea





Jälkiruokajuustot Valiolta myös: Mustaleima, Salaneuvos ja Aura Gold





Jälkiruokana vadelma-litsimacaron ja mustaherukkasorbettia
----------------------------------

Liityin keväällä Juustopöytä yhdistykseen ajatuksena saada uusi kiva harrastus juustojen ystävälle. Syksyllä oli jo joitakin tapahtumia, mihin en muiden menojen takia päässyt, mutta ajattelin että yhdistystoiminnan voisi aloittaa tyylillä - suoraan 40-vuotisjuhlissa Hotelli Kämpin Peilisalissa.

 Ilta oli hauska upeissa puitteissa. Tapasin paljon uusia ihmisiä, yhdistyksessä jo pitkäänkin mukana olleita ja juttua riitti juustoista, hyvästä ruoasta, ruokamatkailusta ja jopa kouluruoasta! Menu koostui kolmesta annoksesta, yhdestä välijuustosta ja jälkiruokajuustoista, joista kuvat siis yllä.

Kiva ilta ja muuta yhdistystoimintaa odotellessa!

ps. jos Juustopöydän toiminta kiinnostaa, kurkkaa nettisivuille