Tässä muutama kuva ja pari pikaista reseptiä meidän pääsiäisen mökkiruoista. Näitäpä voi tehdä milloin vain ja varmasti tullaan tekemäänkin taas pitkin mökkikautta.
Ilta-aurinkotuoleilla nautimme yhtenä iltana auringonlaskudrinkit, aperolit, sekä mieheni bravuurit: nachojen päällä avokadoa ja marinoitua tonnikalaa.
Grilli oli kuumana joka ilta, joko tämä hiiligrilli tai pieni kaasugrilli.
Grillissä oli karitsankaretta ja -ulkofilettä, entrecote-pihvit...Lisukkeina vihreää salaattia, grillattuja vihreitä parsoja, grillattuja sinihomejuustolla täytettyjä herkkusieniä, Vappu Pimiän kukkakaalisalaattia. On muuten ihan erikoisen hyvää ja raikasta. Ohje löytyy googlaamalla.
Pitkänperjantain aamiaiselle keitämme aina viiriäisenmunia.
Lounaaksi savustettua ahventa ja ensimmäiset uudet perunat voin kanssa.
Valkoista parsaa, sitruunavoikastiketta, graavilohta ja viiriäisenmunia.
Helpot grillivuokaperunat:
rosamundaperunoita
kevätsipulia
vihreää parsaa
öljyä
suolaa
mustapippuria
Viipaloi perunat, leikkaa parsat paloiksi, silppua kevätsipulit varsineen päivineen. Lado kaikki ainekset kertakäyttöiseen foliogrillivuokaan. Kaada päälle öljyä, mausta ja sekoita. Laita vuoka kuumaan grilliin ritilän päälle ja kypsennä noin 20 minuuttia. Sekoita varovasti kerran tai pari.
Keväinen ilma ja tilanne suorastaan vaati mansikoita ja shamppanjaa!
Marinoitu punasipuli:
punasipulia
punaviinietikkaa
suolaa
sokeria tai hunajaa
mustapippuria
Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Laita kattilaan punaviinietikka ja sipulirenkaat, kiehauta, mausta ja lisää öljy. Anna sipulien marinoitua ainakin pari tuntia. Säilyvät hyvin pari kolme päivää. Käyty lihan lisukkeena, hampurilaisissa tai vaikka salaatissa.
Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Laita kattilaan punaviinietikka ja sipulirenkaat, kiehauta, mausta ja lisää öljy. Anna sipulien marinoitua ainakin pari tuntia. Säilyvät hyvin pari kolme päivää. Käyty lihan lisukkeena, hampurilaisissa tai vaikka salaatissa.
Minttuchimichurri:
tuoretta vahvaa minttua
lehtipersiljaa
suolaa
mustapippuria
chiliä
öljyä
Silppua yrtit ja chili. Lisää öljyä sen verran, että saat sopivan lusikoitavan yrttitahnan. Mausta. Tarjoa karitsan tai muun grillilihan lisukkeena.
Silppua yrtit ja chili. Lisää öljyä sen verran, että saat sopivan lusikoitavan yrttitahnan. Mausta. Tarjoa karitsan tai muun grillilihan lisukkeena.
Salaatti uusista perunoista ja vihreästä parsasta. Niin helppoa ja hyvää.
Nieriää grillissä valkoviinivoikastikkeessa.
Tänään lauantaina on ollut ihanan lämmin päivä, mutta nyt sääennusteet lupaavat taas kylmempää, mutta kyllähän sitä viileämmälläkin ilmalla voi ja pitääkin nauttia keväisistä herkuista! Joko olette herkutelleet uusilla perunoilla tai parsoilla?
Ihanaa viikonlopun jatkoa.
Slurps, vesi kielellä katselen kuvia :)
VastaaPoistaNo niin tuli itsellekin kun katselin kuvia uudelleen! ;)
VastaaPoista