Hyvää alkanutta viikkoa ja pahimmat helteetkin sitten väistyivät! Minua se ei haittaa, jaksan paremmin ja henki kulkee kun ei ole liian kuuma. Lämmintä on silti vieläkin, niin että kesämekossa tarkeni hoidella asioita tänään. Puolittainen loma jatkuu vielä tämän viikon; etätöitä ja muuttoa.
Palaan näiden kuvien myötä vielä mökille ja helppoon kesäruokaohjeeseen, jonka löysin muutaman vuoden takaisesta Glorian ruoka&viini -lehdestä.
Marinadiin tarvitset (4 hengelle):
1 valkosipulin kynnen
1 dl majoneesia
2 tl Worcesterkastiketta
1 tl chilikastiketta tai tuoretta chiliä
1 tl savupaprikajauhetta
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi:
broileria, käytin sisäfilettä
salaattiainekset oman maun mukaan
Lisäksi:
broileria, käytin sisäfilettä
salaattiainekset oman maun mukaan
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita marinadin ainekset. Kääntele broilerinlihat marinadin joukkoon ja anna marinoitua vähintään 2 tuntia jääkaapissa. Pyyhi lihoista ylimääräinen marinadi pois ennen grillaamista. Tarjoa tomaatti-sipuli-fetasalaatin kanssa.
Feta ja tomaatti on yhtä kiva yhdistelmä kuin mozzarella ja tomaatti, myös grillattu, vielä vähän lämmin halloumi sopii tomaatin seuraksi. Päälle vain tuoreita yrttejä: minttua, basilikaa, lehtipersiljaa tai ruohosipulia tai vaikka kaikkia!
Heinäkuisin terveisin,
Johanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti