keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Savustetut tomaatit ja yrttikastike







Aurinkoista ja lämmintä mökkihuomenta!

Kokeilen viime viikolla ensimmäistä kertaa savustaa kasviksia: nyt tomaatteja. Tein tomaatteihin pienet viillot ja laitoin sellaisenaan savustuspönttöön. Pidin niitä siellä noin 20 minuuttia, jonka jälkeen annoin tomaattien jäähtyä. Kun tomaatit olivat jäähtyneet leikkasin keskikaran pois ja murskasin tomaatit kuorineen haarukalla. Lisäsin sekaan kesäsipulia, suolaa ja mustapippuria sekä lorauksen oliiviöljyä. Sekoitin ja annoin hetken olla. Tomaateissa oli kiva mieto savunmaku ja tämä savutomaattisalsa maistui hyvältä grillatun lihan kanssa.

Toinen mitä teen grillatun lihan seuraksi usein on yrttikastike. Mulla on yrttiruukussa mm. lehtipersiljaa ja tavallista persiljaa, joita tähän nyt silppusin. Pilkoin valkosipulin pieneksi ja lisäsin joukkoon, kuten myös pari tippaa tabascoa (tai chiliä, jos olisi ollut), mustapippuria, suolaa ja oliiviöljyä. Sekoitus ja makujen tasaantuminen hetken. Yrttikastike säilyy hyvänä muutaman päivän. 

Kivaa päivää toivotellen,
Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti