torstai 8. elokuuta 2019

Taboullehsalaatti






Torstaihuomenta mökiltä! Ajattelin jakaa vielä yhden meidän tämän kesän suosikkisalaattiohjeen ennen kuin tänään suuntaamme kaupunkiin.

Taboulleh on libanonilainen ja arabialainen kasvisruoka, joka valmistetaan yleensä tomaateista, persiljasta, mintusta, sipulista ja bulgurista, ja maustetaan oliiviöljyllä, sitruunamehulla ja suolalla.

Tässä versio, jossa ei ole käytetty bulguria, vain kasviksia.

Tarvitset:
kukkakaalin
parsakaalin, myös varsiparsakaali Bimi käy hyvin
sipulia
tomaatteja
tuoreita yrttejä runsaasti
oliiviöljyä
valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Leikkaa kukka- ja parsakaali pieneksi, pilko myös tomaatit, sipuli ja yrtit. Sekoita kaikki ja mausta. 

Olen myös lisännyt sekaan avomaankurkkua, paprikaa, fetaa, halloumia sen mukaan mitä kaapissa on ollut ja jos olemme halunneet varioida salaattia. Valmis salaatti ilman juustoja säilyy hyvin jääkaapissa pari päivää.

Ihanaa elokuun jatkoa,
Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti