Syksyistä sunnuntai-iltapäivää! Nyt jo kotona mökkiviikonlopun jälkeen. Tulossa kiireinen viikko ja siksikin on hyvä olla ajoissa kotona. Tekemistä meinaan on, omia menoja, töitä ja matkaan valmistautumista, mutta tässä yksi rapea granolaresepti teillekin kokeiltavaksi.
Tarvitset:
tattarisuurimoita 4,5 dl
kylmäpuristettua rypsiöljyä 1,25 dl
hunajaa tai vaahterasiirappia 1,25 dl
vaniljaa 1 tl
kanelia 1 rkl
kardemummaa 0,5 rkl
kuivattuja mustikoita 3 rkl
mustikkajauhetta 3-4 rkl
pistaasipähkinöitä (suolattomia) 4 rkl
sormisuolaa ripauksen verran
Sekoita tattarisuurimot, kaneli, vanilja ja kardemumma kulhossa. Lisää öljy ja hunaja/vaahterasiirappi. Levitä seos ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista rapeaksi 200 asteessa noin 20 minuutin ajan. Sekoita muutaman kerran paistamisen aikana. Anna jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen seokseen kuivatut mustikat, mustikkajauhe ja pistaasipähkinät. Granola säilyy muutaman viikon suljetussa astiassa.
Jos herkuttelet tämän granolan maidon tai vastaavan kanssa, niin mustikkajauhe värjää maidon kauniin sinertäväksi.
Alkuperäinen ohje Fiskars.
Ooh, slurps ja testaukseen!
VastaaPoistaHyvää ja tahmeaa!
Poista