Kaikenlaisia ruokia olen kokkaillut, tehnyt ja syönyt. Ja monenmoista hummustakin olen syönyt, mutta ikinä en ollut sitä valmistanut itse. Viime lauantaina olimme kutsuneet ystävät virtuaaliviinille ja minä laitoin meille viinin seuraksi itse tekemääni hummusta ruislastujen kanssa. Keksin tehdä tätä hummusta ex-temporee kun huomasin, että kaapissa olikin tarvittavat ainekset.
Kokeile ihmeessä, tosi helppo tehdä ja niin hyvää sellaisenaan tai vaikka leivän päällä.
Tarvitset:
1 purkin kikherneitä
1 valkosipulinkynnen
tabascoa tai vastaavaa maun mukaan
kourallisen korianteria
1 rkl maapähkinävoita
0,5 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
puolikkaan sitruunan mehun
1-2 tl suolaa
Laita kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sopivan paksuksi. Massan koostumuksen paksuutta voi helposti säätää veden ja öljyn määrällä.
Herkullisia hummushetkiä!
ps. korianterin voi korvata vaikkapa lehtipersiljalla, jos et ole korianterin ystävä
Laita kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sopivan paksuksi. Massan koostumuksen paksuutta voi helposti säätää veden ja öljyn määrällä.
Herkullisia hummushetkiä!
ps. korianterin voi korvata vaikkapa lehtipersiljalla, jos et ole korianterin ystävä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti