maanantai 14. joulukuuta 2015

Kikherne-feta-oliivisalaatti - healthy food



Innostuin viime torstain Hesarissa olleesta salaattiohjeesta niin paljon, että tein sitä sekä lauantaina että sunnuntaina. 

Tässä ohje vähän mukailtuna. 

Tarvitset:

  • punasipulia
  • valkosipulia
  • chiliä
  • eri salaattilaatuja
  • paprikaa
  • fetaa (ei kuutioita)
  • kikherneitä
  • kalamataoliiveja (kivettömiä)
  • lehtipersiljaa
  • korianteria


Viipaloi punasipuli, pilko valkosipuli ja chili pieneksi. Tee salaattipohja vadille, valitse kuumuutta kestävää salaattia, esim rucolaa, romaine- tai friseesalaattia. Murustele salaattipedin päälle fetaa ja pilkottua paprikaa. Valuta kikherneet ja kivettömät kalamataoliivit. Laita pannulle tilkka öljyä ja paista siinä puna- ja valkosipulit sekä chiliä hetken. Lisää myös kikherneet ja oliivit lämpenemään pannulle hetkeksi. Kaada ainekset salaattipedille. Silppua vielä lehtipersiljaa ja korianteria sekaan sekä pirskottele päälle sitruunamehua ja oliiviöljyä. Sekoita varovasti. Nauti sellaisenaan tai lihan/kalan lisukkeena. 

Joulunaikaan voi syödä myös kevyesti ja terveellisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti