tiistai 5. huhtikuuta 2016

Tillipesto

Perinteinen pesto sopii monen ruoan maustajaksi ja kastikkeeksi, mutta nyt oli jäämässä tilliä lohen graavauksesta yli reilusti, niin päätin kokeilla tehdä peston basilikan sijaan tillistä. Toimii!


Tarvitset tillipestoon:

  • 2 pienempää nippua tilliä tai 1 ison puntin tilliä
  • 1 dl pinjansiemeniä tai mantelijauhetta
  • 1 dl parmesanjuustoraastetta
  • 1 valkosipulinkynnen
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 dl öljyä
Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tahnaksi, voit tehdä peston myös sauvasekoittimella, muista pilkkoa tillinvarret parin kolmeen osaan joka tapauksessa. Tästä riittää hyvin neljälle hengelle. Tarjoile kalaruokien ja uusien perunoiden kastikkeena. 

Nyt odottelen tuoreita kevätnokkosia - suunnitelmissa kokeilla nokkospestoa!
Kokeile sinäkin!

2 kommenttia:

  1. JO vain oli taas hyvät herkut ja hieno kattaus! Niin kuin aina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Mä niin tykkään kattaa ja laittaa. Voisin tehdä sitä työkseni vaikka, mutta katoaisiko siitä sitten se ilo?

      Poista