maanantai 12. lokakuuta 2015

Syksy


Syksy - kaunis vuodenaika upeine väreineen luonnossa.

Tykkään neljästä vuodenajasta. Se tuo vaihtelua elämänrytmiin. Vuodenajat tuovat vaihtelua myös kivasti pukeutumiseen. Syksyllä on ihana pukeutua paksuihin neuleisiin ja huiveihin, kauniisiin hanskoihin, tukevampiin kenkiin ja saapikkaisiin. Nyt olen erityisesti tykästynyt pitkiin neuletakkeihin.



Luonossa voi nauttia upeista väreistä, aamun kirpeästä säästä, päivällä vielä vähän lämmittävästä auringosta, mutta myös tuulesta ja sateesta, kunhan on pukeutunut oikein, ja illalla tähtitaivaasta.





Valojen ja varjojen näytelmää aamuisella taivaalla.


Tyyni, hiljainen meri. Nouseva aurinko. Uusi päivä, uusi mahdollisuus edessä.



Sumuinen aamu, laivojen sumutorvet soivat, aallot löivät rantaan, kuului veneen moottorin ääni, mutta mitään ei näkynyt, aavemaista. 



Auringon viimeiset säteet illalla. 


Syksyssä on jotenkin sellaista luopumisen fiilistä, alan valmistautua talveen kaikin tavoin, valmistaudun pimeimpään aikaan, kunnes taas voin odottaa valoisimpia aikoja. Syksy on hiljaista laskeutumista johonkin turvalliseen, ikään kuin pimeimpänä vuodenaikana olisi jotenkin turvassa kaikelta mahdottomalta ja mahdolliselta. Sitä vain jotenkin aina kahlaa pimeyden läpi ja selviytyy taas voittajana kevääseen. 

Huivi tiukasti kaulan ympärille ja kauniit sormikkaat käsiin - taistellen läpi pimeyden ja harmauden, vaikka tätä kirjoittaessa istun aurinkoisella parvekkeella ja harmaudesta ei ole tietoakaan. Nautitaan näistä aurinkoista päivistä mahdollisuuksien mukaan!

Eipä tainnut olla päätä eikä häntää tässä kirjoituksessa, menköön maanantain piikkiin, kuvat ainakin ovat kauniita! :)

4 kommenttia:

  1. Oli siinä päätä ja häntää ;) Lisäksi hyvin samoja ajatuksia kuin itsellänikin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! 😉 näillä mennään kohti pimeyttä ja sitten taas kohti valoa.

    VastaaPoista
  3. Hyviä ajatuksia, minä tykkään myös syksystä, kauniista ruskan värestä. Eipä ole tarvis lähteä Lappiin, kun meilläkin on taas upeat värit luonnossa ja puista pudonneet lehdet ovat ihania, kun ne rapisevat jaloissa metsäretkellä . Kuvat aivan loistavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tosiaan tarvitse Lappiin lähteä, kun kotonakin voi nauttia ruskan väreistä ja lehtien rapinasta. Ei muuta kuin ulkoilemaan metsään!

      Poista