tiistai 6. lokakuuta 2015

Ranskalainen omenapiirakka



Tyttäreni teki tätä omenapiirakkaa läksiäisjuhliinsa ja se oli niin hyvää, että päätin tehdä sitä meidän rapujuhliin! Onhan nyt omena-aika.



Tarvitset seuraavat raaka-aineet:

1 kg omenoita
200 g tomusokeria
100 g voita
kanelia
joko itse tehty tai valmis muropohja 
(pohjaan ei nyt ole erikseen ohjetta, kun käytän itse aina valmista)

Kuori ja kuutioi omenat. Laita uuni lämpenemään 210 asteeseen. Levitä taikina vuokaan. Laita voi ja tomusokeri kattilaan, kuumenna kunnes seos on pehmeää, notkeaa, vähän vaahtomaista ja vaaleaa. Lisää omenakuutiot sekaan. Sekoita hyvin. Lisää vielä sekaan kanelia maun mukaan. Laita koko seos pohjan päälle. Paista 25-30 minuuttia. 

Nauti sellaisenaan!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Todella nam heti vähän jäähtyneenä, seuraavaksi päiväksi sitä ei olekaan jäänyt, joten en osaa sanoa olisiko vielä parempaa silloi, tuskin! 😉

      Poista