maanantai 6. tammikuuta 2020

Metsään jos haluat mennä nyt






Metsä - on  elinympäristö, joka koostuu pitkistä yleensä puurunkoista kasveista, joiden latvuskerros eli latvusto muodostaa melko yhtenäisen peitteen ja joiden seassa esiintyy lyhyempiä kasveja muodostaen alempia kerroksia. Metsät puhdistavat ilmaa ja siksi metsät edistävät ihmisten terveyttä. (Wikipedia)

Metsässä, metsikössä, puistossa tai ylipäätään luonnossa liikkuminen edistää meidän terveyttä; verenpaine ja stressitasot laskevat, vastustuskyky paranee, mieliala kohentuu ja metsässä liikkuja kokee virkistymistä ja rentoutumista.

Luonnossa on hiljaista ja vaikka siellä ääniäkin toki on, luonnon oma äänimaailma eroaa paljon meidän normaalista päivittäisestä äänimaailmasta kaupungissa, kotona ja työssä. Luonnossa voi aistia niin monia asioita äänien lisäksi. Metsä tuoksuu erilaiselta jokaisena vuodenaikana. Mieti metsän tuoksua sateen jälkeen tai kuivan, aurinkoisen ajanjakson jälkeen. Metsään voi mennä jokaisena vuodenaikana. Metsässä voi kävellä, juosta, hiihtää, lumikenkäillä, istua kivellä tai kannonnokassa, halata puita tai makailla sammalmättäällä ja katsella taivaalle. Metsästä voi poimia marjoja suuhun tai sieniä koriin. Metsästä voi nauttia kaikin aistein yksin, yhdessä ystävän kanssa tai porukalla, metsässä jotkut ovat jopa viettäneet syntymäpäiviään ja monet yöpyneetkin. 

Eilen sain nauttia upeasta talvisesta tammikuun päivästä Meikon metsässä ystävän kanssa. Sääennuste osui kohdilleen: aurinkoista ja muutama pakkasaste ja iloksemme Kirkkonummella oli maa valkoisena ja pienet lammet jäässä. Kahvia ja teetä termareista nauttiessamme, aurinko lämmitti kasvoja ja antoi valoterapiaa kaiken tämän pimeyden jälkeen. Useampi metsä/luontoretki on suunnitelmissani tehdä vuonna. Yksi luontoretkikohde ystävän kanssa on jo sovittuna ja toista työstän kaveriporukalle, jossa metsästä voi nauttia keskellä kaupunkiakin.

Hyvivointia kaikille alkaneelle vuodelle ja nautitaan luonnosta!


2 kommenttia: