sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Mökkiprojekti: uusi laituri















Viime kesänä vesi oli niin alhaalla, että laiturimme alla oleva iso kivi alkoi tuottamaan ongelmia ja hajottamaan laituria. Laituri oli edellisten omistajien rakentama 9 vuotta sitten. Ponttoonit alkoivat irtoilemaan ja kansilaudat halkeamaan, talvi oli tehnyt tuhojaan jo edellisenä vuonna ja laiturin korjaaminen ja saaminen takaisin paikoilleen ison kiven päälle, tuntui mahdottomalta tehtävältä.

No, päätimme kuitenkin yrittää ja tilasimme kivenräjäyttäjän paikalle ennen talventuloa. Kivi saatiin pois, mutta edelleen kansilaudat olivat rikki ja osa ponttooneistakin. Tutkailimme uusia laitureita ja pyysimme tarjouksia, ja lopulta päädyimme kuitenkin tilaamaan uuden laiturin. Pienen viivästymisen jälkeen, laituri tuotiin juuri ennen vappua. Asentajilta meni pari tuntia uiton ja asentamisen kanssa. Uuden laiturin silta on pidempi kuin vanha silta oli ja itse laituriosakin on jonkin verran isompi.

Vanha laituri purettiin ja siitä on nyt käytetty lautoja mm. klapitelineen rakentamiseen. Vanha siltakin on tallessa, katsotaan mitä käyttöä sille vielä keksimme. Kuvissa on vielä uimaportaat asentamatta ja jonkinlaiset rennot istuimet on myös haaveissa saada laiturille. Ja ehkäpä upotetut valotkin! Toihan tämä uusi laituri uuden projektin eli kuvissa näkyvän tumman laudoituksen uusiminen. Se projekti on aloitettu ja saadaan ensiviikolla valmiiksi.

Laitan laiturista vielä myöhemmin lisää kuvia, kun saan kesäkukkaruukut sinne, ehkä myös istuimet; uimaportaat onkin jo paikoillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti