keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Ravintolasuosituksia x 4


Kesällä kahviloissa ja ravintoloissa käyminen lisääntyy huomattavasti kaikenlaisten kesäretkien ansiosta, ainakin meillä. Tässä muutama vinkki, missä olemme käyneet viime aikoina.




Kanavarannassa vanhassa makasiinirakennuksessa on paljon ravintoloita ja kahviloita, joista olemme ehtineet tutustua vasta Holidayhin, Shelteriin, Nokkaan kertaa kaksi ja Chaperon-viinibaarin terassiin.

Shelter, Katajanokka, Helsinki. 

Shelterissa syömäni alkuruoka yllä olevassa kuvassa: sokerisuolattua siikaa, avomaankurkkua, tilliliemi ja yrttisalaattia. Raikkaat maut ja kaunis, kesäisen vihreä annos. Tunnelma oli kiva, iloinen, tarjoilu ystävällistä ja asiantuntevaa, ruoka ja viinit todella hyviä, miljöö kaunis sisältä ja ulkoa. Suosittelen!








Kahvila-ravintola N'Avetan Laituri, Sipoo. 

Tämä on kahvila N'Avetan sisaruspaikka muutaman kilometrin päässä alkuperäisestä paikasta. N'Avetan Laiturin sijaitsee merenrannalla eli paikkaan pääsee myös veneellä. Terassilla oli muutama kansituoli ja hauskat kaislavarjostimet aurinkoisia kelejä varten. Täältä saa kunnon ruokaa kahvilatuotteiden lisäksi. Tämä uusi paikka ei ollut lainkaan niin kotoisa ja lämminhenkinen kuin tuo alkuperäinen, johtunee toivottavasti vain siitä kun paikka on avattu vasta äskettäin. Sisältä löytyi kuitenkin kivoja sisustuselementtejä ja ajatusta, kunhan omistajat saavat vietyä ajatuksensa loppuun asti. Kuitenkin kiva kesäillan ajelun kohde!





Meat District, Porvoo.

Teimme yhtenä tämän alkukesän aurinkoisista päivästä retken Porvooseen, kuten joka kesä. Kiertelimme muutaman sisustusliikkeen, mutta tällä kertaa ei löytynyt niitä tuotteita mitä etsittiin. Mutta löysimme kivan ravintolan, joka näin kesäaikaan pitää päiväsaikaan vain terassiaan auki ja sisätilaa iltaisin, mutta terassi sopi meille hyvin, kun löysimme puolivarjoisan paikan. Ehkä vähän hassu valinta liharavintolassa, mutta tilasin Malmgård spelt risotto & veggies -annoksen. Itse risotto oli todella maukas, mutta veggies - odotin muuta kuin tomaattia, paprikaa ja retiisiä kylminä, odotin ihanasti uunissa paahdettuja kasviksia, vaikkapa sitten noita annoksessa olleita. No, terassi oli täynnä, sisätilat todella kivasti sisustettu, joten tekisipä mieli lähteä joku syksyinen ilta testamaan ravintola sisältäkin käsin ja syödä listalta jokin mehevän muhkea liha-annos lasillisen punaviiniä kanssa.



Cafe Postres, artesaanikahvila, Porvoo.

Tästä somasta kahvilasta, joka on edellä mainitun ravintolan vieressä, haimme käsintehdyt jäätelöt mukaan jälkiruoaksi. Ihanan tunnelmallinen paikka ja mitä jäätelöitä! Minun makuvalintani olivat vanilja ja ruskitettu voi, mieheni valinnat vanilja ja valkosuklaa. Vanilja oli ihanan pehmeän makuista, valkosuklaa minun makuuni aavistuksen liian makeaa, mutta ruskitettu voi -jäätelö oli aivan huippua! Suosittelen maistamaan.

Ihania kesäpäiviä ja -retkiä teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti