perjantai 10. huhtikuuta 2015

Viherkasvi


Mulla on viherkasvi! 

Aina välillä olen ostanut jonkin viherkasvin,  ja yrittänyt hoitaa sekä kastella, mutta lopputulos aina yhtä surkea - kuollut viherkasvi. Nyt toivotaan parasta, että saisin tämän pysymään hengissä ja siten uskaitaisin hankkia uuteen kotiin muutaman vaikka lisää.



Kiitos äidille, kun annoit tämän kauniin valkokukkaisen viherkasvin minulle. Nimeä en tiedä, tietääkö joku?

torstai 9. huhtikuuta 2015

Uudet lenkkimaisemat

Uuteen asuinalueeseen on kiva käydä tutustumassa jo vähän etukäteen tehden siellä pieniä kävelylenkkejä, vaikka ympäristö ei olekaan täysin tuntematonta. Nyt olemme melkein joka kerta tehneet samalla pienen kävelylenkin lähimaastossa, kun olemme käyneet katsomassa miten remontti edistyy. Viime kesänä jo teimmekin alueelle pyörälenkkejä ja mietimme olisiko siellä kiva asua. Ja kohta me siellä asumme!





Toivotaan lisää kirkkaita ja aurinkoisia lenkkisäitä!

tiistai 7. huhtikuuta 2015

Yllätysosterit

Mieheni yllätti minut kiirastorstai-iltana tuoreilla ostereilla ja valkoviinillä! 

Tykkään pienistä yllätyksistä (kukapa ei!) ja kun niitä ei ole liian usein, osaa sitäkin enemmän arvostaa toisen näkemää vaivaa.


Nautimme osterit, kummallekin kolme, keittiön työtason ääressä foliopaperipussien päältä, joissa luki ostereiden nimet. Päälle vain sitruunaa ja kyytipojaksi Moillardin Chablista. Tuli niin ranskalainen olo!

Nuoremmat osterit olivat nimeltään Fin de Claire ja vanhemmat Pousse de Claire. Kauniit nimet! Nuoremmat maistuivat raikkaammilta ja olivat pienempiä ja vaaleampia, kun taas vanhemmat (3v) olivat tummalihaisempia ja isompia, myös toki raikkaita, mutta maku oli erilainen.


Vive la France!

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pääsiäissunnuntain lounas

Pääsiäissunnuntaina nautimme lounaan vanhempiemme seurassa meillä. Taisi olla viimeinen vieraille valmistettu ateria tässä vanhassa kodissa, vaikka en mene vannomaan, kun niin paljon pidän ystävien kutsumisesta, ruoan laittamisesta, pöydän kattamisesta, odottamisen tunnelmasta ennen kuin vieraat tulevat kun kaikki kynttilät on sytytetty. Onhan tässä vielä joitakin viikkoja remonttia jäljellä ennen muuttoa ja muuttolaatikoiden pakkaamista. Yksi ystävä ainakin on vielä tulossa saunomaan ja uimaan. Remontin edistymisestä tulossa postaus varmasti myöhemmin tällä viikolla...


Teemaväreinä kattauksessa oli valko-vihreä näin kevään kunniaksi, vähän luntakin kun satoi lankalauantaina, mutta kuitenkin kovasti jo vihreät silmut yrittävät puskea auki puissa ja pensaissa. Alkukupliva nautittiin hennonvihreistä Villeroy&Bochin shamppanjalaseista.


Alkuruokana vihreää parsaa voisulan ja parmensanlastujen kanssa.


Pääruokana oli 4 tuntia uunissa muhinut lammaspata, Ahvenanmaan luomukaritsan erilaisista pataan sopivista lihapaloista, lisäksi tyttären tekemää rosmariini-valkosipuliperunamuussia, valkosipulivoissa rapeiksi paistettuja herkkusieniä ja minttupestoa sekä minttuhyyteloä. (tästä annoksesta en ehtinyt ottaa kuvaa!)



Ja aurinkokin ilahdutti meitä jälkiruoan aikaan, niin että kynttilät ja tuikut tuntuivat turhilta. Äiti oli tehnyt mämmi-vaniljakastike-persikkasose -kerrosjälkkärit. (näistäkään en ehtinyt napata kuvaa!) 

Toivotaan aurinkoisen säiden jatkuvan ja nautitaan viimeisestä pääsiäisloman päivästä! 

sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Viikonlopun brunssi

Viikonloppuisin on aina välillä kiva nähdä vaivaa vähän enemmän aamiaisen tai brunssin eteen! Ja kun syö runsaammin aamulla, voi lounaan jättää väliin tai syödä vain jotain pientä, jos illalla on vielä tiedossa herkuttelua, kuten meillä oli tiedossa tämän brunssin jälkeen.

Valmistelin tämän brunssin ruokia jo edellisenä iltana, niin aamuun ei jäänyt niin paljon tekemistä.


Leipäkorissa on ciabattaa, sellainen esipaistettu, joka paistetaan kypsäksi itse. Kotiin leviää ihana tuoreen leivän tuoksu.
Ylimmäisessä purkissa on anopin tekemää kuningatarhilloa. 
Kulhossa chilimajoneesia, jonka tein lisäämällä Hellmansin majoneesiin tuoretta chiliä, paprikajauhetta, tomaattipuretta, suolaa, pippuria ja viskiä; kaikki aineita noin ruokalusikallinen pariin desiin majoneesia. 
Pienissä neliönmuotoisissa kipoissa on minttupestoa. Minttupestoon tulee ruukullinen tuoretta minttua, ruukullinen tuoretta basilikaa, pinjansiemeniä tai manteleita paahdettuina, valkosipulia, parmesanjuustoa, mustapippuria, puolikkaan limen mehu ja oliiviöljyä. Soseuta muut ainekset ensin esim tehosekoittimessa ja lisää sitten öljyä ohuena nauhana, kunnes koostumus on sopivan tahnamainen.
Lohi on carpaccio-tyyliin tehtynä, tällä kertaa japanilaisittain. Leikkaa tuore lohi ohuen ohuiksi viipaleiksi ja asettele kauniisti lautaselle. Sekoita lasissa 2 tl öljyä, 2 tl soijaa, 2 tl riisiviinietikkaa ja 2 tl wasabia sekä puolikkaan limen mehu. Kaada juuri ennen tarjoilua lohen päällle, koristele kapriksilla ja kevätsipulilla. Lohen seuraan sopii hyvin myös avokadokuutiot, joiden päälle lorautin tilkan tuota samaista kastiketta.


Chilimajoneesi ja minttupesto herkuteltiin savulampaan kanssa. 
Lisäksi nostin pöytään edelliseltä illalta jääneet vihreät parsat, joiden päälle lorautin vähän oliiviöljyä ja balsamicoa. 
Alimmaisessa kulhossa on porkkanasalaattia. Leikkasin porkkanat ohuiksi viipaleiksi, kuten myös punasipulin. Sekoitin joukkoon tuoretta minttua ja lehtipersiljaa, myös korianteri ja tuore inkivääri toimivat hyvin porkkanan kanssa. Kastikkeeseen laitoin öljyä, limemehua ja hunajaa, ja annoin marinoitua yön yli jääkaapissa.


Kaikki yläolevat herkut valmistin jo edellisenä iltana, paitsi lohen vasta aamulla ja yläkuvassa olevan munavuoan, jossa on siis voidellussa vuoassa yhden munan lisäksi kevätsipulia ja pinaattia kevyesti paistettuna, tilkka kermaa ja ripaus parmesanjuustoa, mustapippuria ja suolaa. Paistoin 200 asteen uunissa vesihauteessa 20 minuuttia, jolloin keltuainen ehti kypsyä, mutta jos pitää enemmän löysästä keltuaisesta, riittänee uunissa 12-15 minuuttia. Kokeilemalla tietää parhaiten, kun kaikki uunitkin käyttäytyvät vähän erilailla.

Juomina raikasta vettä, karpalomehua sekä English Breakfast ja vihreää teetä.

Tumman lilan väriset tabletit ovat Pentikin huovutetut, jotka minulla myös mustina.


Herkullisia ja pitkiä brunsseja!

perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pääsiäisvärejä

Pääsiäistunnelmia!


Iittalan puisella vadilla tuikkukynttilöitä vaaleissa väreissä: keltainen, vaaleanpunainen ja vaaleansininen, ja äidin tekemiä kauniita kimeltelevia paljettimunia. 





Olohuoneen ikkunalaudalla häälahjaksi (20 v sitten!) saamamme keltaiset taidelasit.


Keväinen vaaleanvihreä-valkoinen kimppu, jossa mustikanvarpuja, vihreäksi maalattu muna ja hyöheniä. Tulevan pääsiäissunnuntain lounaan kattauksen soinnutan valkoisen ja vihreän sävyihin.



Toki välillä muitakin kuin vain valkoisia kukkia. Tämän pääsiäisen väri minulla on selvästikin keväänvihreä, kuten tämä orkidea. Karkkikippojen värit sointuvat täsmälleen orkidean väreihin, tosin kipot odottavat vielä pääsiäisnameja.
Alla olevassa kuvassa keittiön ikkunassa roikkuu kaksi Pentikin lasimunaa, väreiltään hennon lilat, toisessa musta ja toisessa pinkki silkkinauha.


Rauhallista ja kaunista pääsiäisenaikaa kaikille!

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Tunnelmia Leviltä, osa 2

Luonnonmateriaalit ovat erityisesti mieleeni, kuten myös luonnosta saadut ideat sisustukseen. Kivet, heinät, puut, kasvit - eri sävyineen ja muotoineen.


Levillä hotelli Panoraaman kokous- ja kongressitiloissa oli käytetty kelohonkaa nojatuolin selkämyksessä ja tyynyt olivat saanet muotonsa ja värinsä kivistä, kuten myös maton kuviot.


Kahvipöydän päähän oli kivasti laitettu puun oksia...


...kuten myös valaisimen jalkaosaan.


Inspiroidutaan luonnosta!