torstai 3. joulukuuta 2020

Ensimmäinen puolivuotta

Ensimmäinen puolivuotinen uudessa kodissa, uudella alueella, uudentyyppisessä asuinympäristössä ja uudessa asuinmuodossa alkaa täyttymään. Miltä nyt tuntuu?
Olemmeko tyytyväisiä? Plussat ja miinukset?

Olemme enemmän kuin tyytyväisiä tähän ratkaisuun muuttaa maalle. Ympärillä on aivan mahtavat ulkoilu- ja retkeilymaastot. Nyt kun meillä on molemmilla myös sähköavusteiset maastopyörät, niin pyöräretkiä tullaan tekemään varmasti paljon. Myös kivenheiton päässä oleva golfkenttä saa toivottavasti minutkin seuraavalla kaudella pelaamaan vielä enemmän. Myös upeita kävelylenkki - ja murtomaahiihtolatuja on lähistöllä kilometrimäärin. 

Muutenkin rauhoittava pelto- ja järvimaisema, jonka näkee päivittäin sekä ikkunoista että koiralenkeillä tekee niin hyvää.

Kaikki palvelut mitä ihminen tarvitsee löytyy myös lähistöltä. Täytyy sanoa, että en ole kertaakaan käynyt Helsingin keskustassa muuton jälkeen, siihen tosin on voinut vaikuttaa myös pandemiatilanne, mutta kertaakaan ei ole tullut sellaista fiilistä, että pitäisipä päästä sinne. Ennen joulua olisi kyllä tarkoitus käydä katsomassa Espan ja Aleksin jouluvalot, mutta katsotaan. 

Omakotitaloasumisesta olemme pitäneet, kaikki pitää itse päättää, hoitaa ja laittaa, mutta on myös vapaus olla laittamatta tai tekemättä. On ollut pitkästä aikaa, kolmen vuoden väliaikaisasuntojen jälkeen, ihana sisustaa täällä, tunnelmoida, olla kotona ja nauttia. Varsinkin nyt pimeään kynttiläaikaan, tänne on ihana käpertyä. 

Myös ne muutamat ystäväpariskunnat, jotka ovat täällä käyneet, ovat jääneet meille yöksi, ja on ollut enemmän aikaa yhdessäoloon vuorokauden ajan. On käyty kävelyllä, saunottu, tehty hyvää ruokaa, syöty aamiaista yhdessä pitkään. 

Mietin onko mitään miinusta minkä haluaisin tuoda esille? No, ehkä valtavat kauris- ja peuramäärät, jotka pimeällä tiellä hieman pelottavat, varsinkin nyt kun olemme ensimmäisen peurakolarin kokeneet. Peura jatkoi matkaansa, kuten mekin asianmukaisen hätäkeskusilmoituksen jälkeen, vain autoon tuli jälkiä ja tietää korjaamokeikkaa.

Ei meitä täältä kovin helposti pois saa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti