maanantai 22. helmikuuta 2016

Kaura-kookossämpylät

Minähän ihan hurjaksi olen ryhtynyt, leivoin jo toisen kerran tänä vuonna ja on vasta helmikuu. Tykkään enemmän ruoanlaitosta, koska siinä ei tarvitse orjallisesti seurata reseptiä, vaan voi helpommin soveltaa. Löysin tämän ohjeen jostain naistenlehdestä ja resepti on siis alunperin Virpi Mikkosen Kiitos hyvää pikaruokaa -kirjasta. 


Tarvitset:

  • 3 rkl chiasiemeniä ja 1 dl vettä TAI 2 kananmunaa
  • 4 dl kaurahiutaleita tai -jauhoja
  • 1 dl kookosjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl psylliumkuitujauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 3,5 dl kauramaitoa (käytin mantelimaitoa) 
  • 50 g (luomu) voita TAI 1 dl kookosöljyä
  • 1 tl kookossiirappia TAI (luomu) hunajaa
  • 0,5 tl (omena) viinietikkaa



Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita chiasiemenet ja vesi, anna tekeytyä geelimäiseksi noin 5 minuuttia. Sekoita kaurahiutaleet/jauhot, kookosjauho, leivinjauhe, psyllium ja suola. Lisää kuivien aineiden joukkoon chiageeli tai jos käytät munia, lisää ne. Lisää myös sulatettu voi tai öljy, hunaja tai siirappi sekä etikka. Sekoita hyvin. Anna taikinan seistä noin 5 minuuttia. Taikinan koostumuksen tulee olla pehmeää ja hyvin muovailtavaa. Pyörittele taikinasta palloja käsin. Paista sämpylöitä noin 20-30 minuuttia, kunnes sämpylät ovat hieman kullanruskeita. Ota uunista ja nauti lämpiminä luomuvoin kanssa!


Ihania leipomishetkiä kaikille!

2 kommenttia: