maanantai 22. helmikuuta 2016

Italialaisesta ruoasta - talviloma osa 2

Italialainen ruoka - mun lempparia kaikessa yksinkertaisuudessaan. Annokset eivät välttämättä ole aina kovin kauniita, mutta maut sitäkin parempia. Alla muutama ihana annoskuva lomalta.


Lounassalaatti: tomaattia, mozzarellaa, salaattia ja paikallisia kinkkuja lasillisen punaviiniä kera ulkona rinneravintolassa hyvässä seurassa.



Paikallista kinkkua, jonka alla runsaasti rucolaa, päällä parmesanlastuja, oliiveja ja papuja, loraus oliivilöjyä.



Grillattuja vihanneksia, päällä hieman oliiviöljyä ja parmesanraastetta, lisäksi parmankinkkua ja mozzarellaa aurinkoisella rinneravintolan terassilla nautittuna.


Ravioleja, joissa täytteenä polentaa. Raviolit pyöräytetty nopeasti voissa tryffelilastujen kanssa, päällä parmesanraastetta. Tämän annoksen söin kahdesti ja söin siis pitkästä aikaa pastaa, koska olen vältellyt vehnää jo muutaman vuoden, mutta oli se vaan hyvää ja pieni vatsanturvotus oli sen arvoista. Väritön annos, mutta yksi parhaista minkä söin tällä reissulla.



Kaukana kauniista annoksesta, mutta ah niin hyvää! Gnoggeja gorgonzolakastikkeella ja päällä pinjansiemenrouhetta. 


Ja tätä on aina saatava Italiassa: spaghetti alle vongole eli sydänsimpukkaspaghettia. Tätäkin söin kaksi kertaa tällä reissulla.



Tässä vielä muutama ravintolavinkki Madonnaan: 
1) Ristorante Pizzeria Antico Focolare, edullinen, hyvää pastaa ja pizzaa, iso, kuitenkin tunnelmallinen, aina täynnä, hyvä palvelu, tee pöytävaraus
2) Ristorante Alfiero, vähän kalliimpi, paikallista pohjois-Italialaista tuhtia ruokaa, hyvä palvelu, aina täynnä, tee pöytävaraus
3) Al Sottobosco, pihvipaikka (ylläoleva kuva täältä), lihansyöjän paratiisi, edullinen, hyvä hinta-laatusuhde, vähän syrjässä, mutta kävelymatkan päässä kuitenkin

Gardajärvellä Desenzanon kylässä voin suositella ravintola Colombaa, kävimme siellä nyt paluumatkalla lounaalla ja olemme käyneet siellä edelliselläkin Gardanmatkalla, josta onkin jo vuosia. Ravintola edelleen todella hyvä ja alla olevat annoskuvat sieltä.



Mustekalasalaatti ja spaghetti alle vongole rucolapeston kera.





Nyt taas takaisin ruodussa ruokavalion kanssa ennen seuraavaa reissua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti