sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Pääsiäinen kaupungissa





 Minttupesto kuvassa, ei kovin esteettisen näköistä, mutta hyvää oli!







Täällä on pääsiäistä vietetty kaupungissa hyvin kylmässä ja vaihtelevassa säässä - on satanut lunta mutta myös aurinko on hellinyt valollaan, jos ei niinkään lämmöllään. Aloitimme pääsiäisen vieton jo kiirastorstaina iltapäivällä käymällä hyvin menneen asiakastapaamisen jälkeen nauttimassa Cafe Strinbergin ihanat Toast Skagenit kuplivan kera ja kotona teimme illalla hyvä ruokaa, mitäpä muutakaan. 
Laitan aika vähän mitään pääsiäiskoristeita: lähinnä hyöheniä lasiin, äidin tekemät paljettipääsiäismunat lasimaljaan ja Pentikin lasiset munakoristeet roikkumaan.

Pitkäperjantaiaamuna tein kivan kävelylenkin aamulla Lucan kanssa lähimetsässä ja merenrannalla, oli jotenkin niin kaunis valo ulkona ja ihana hiljainen tunnelma, sen jälkeen olikin kiva istahtaa lasitetulle parvekkeelle teelle ihailemaan auenneita kevätkukkia ja kallioista metsämaisemaa. Kävimme myös avoautolla ajelulla keskustassa ja poikkesimme Mattolaiturilla kahvilla (kuski) ja roseviinilasillisella (minä). Hyvin tarkeni kun oli kunnolla päällä! Illalla laitoimme karitsan luomusisäpaistin uuniin lisukkeineen.

Lankalauantaina ajelin jo ennen kahdeksaa keskustassa, kun lähdin viemään tytärtä töihin, hiljaiset olivat kadut, mutta kun palasin sinne takaisin puolenpäivän jälkeen, niin jopas olikin porukkaa liikkeelllä ja kaupat täynnä ihmisiä shoppailemassa. Illalla keitin valkoista parsaa ja tein hollandaisekastiketta - ihan parasta taas pitkästä aikaa! Pääruoaksi teimme karitsanlihasta vartaat, jotka grillasimme. Olin laittanut lihat marinadiin jo aamulla, jossa oli oli turkkilaista jogurttia, oliiviöljyä, valkosipulia, chiliä, garam masalaa ja juustokuminaa. Lisukkeeksi keitin spaghettia, johon olin tehnyt minttupeston - > tuoretta minttua, pinjansiemeniä, manteleita, valkosipulia, kapriksia ja oliiviöljyä. Ja jälkiruoaksi tein annokset, joissa oli mämmiä, sitruuna- ja lakritsirahkaa, lemon curdia ja lakritsikeksejä murusteltuna sekä vadelmia.

Tänään päästään mun vanhempien valmiiseen pääsiäispöytään, jossa on tarjolla ainakin kuulemma perinteistä lampaanpaistia! Nam. Sitä ennen vielä ulkoilemaan. 

Rauhallista pääsiäisenjatkoa kaikille, nautitaan vielä näistä muutamista vapaapäivistä!

3 kommenttia:

  1. Heh, me herkuttelimme tuon pasta verden jo Helatorstaina. Kuopuksen tekemänä ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ollutkin hyvää? Mä kuvittelin että sitä jäisi yli tälle päivälle, mutta eipä jäänyt. :)

      Poista
    2. Niin herkkua! Meillä oli niin montaa lajiketta pöydässä, että parille hengelle jäi pastaa Pitkänperjantain lounaallekin. Mutta taas sitä tekis mieli...

      Poista