torstai 13. huhtikuuta 2017

Ruoasta arkena ja viikonloppuna





Arkena ja viikonloppuna meillä on ihan eri ruoat, vaikka ruoan pitääkin olla aina yhtä hyvää, siis sekä arkena että viikonloppuna, kuten juhlanakin, valmistusmenetelmät saavat vaan arkena olla nopeammat ja helpommat. Mottoni onkin, että teen, tarjoilen ja syön vain hyvää ruokaa. 

Arkena teen aina jotain todella nopeasti valmistuvaa tai ostan valmiin kuuman grillibroilerin ja sen seuraksi silppuan vihreän salaatin. Arkena syömme esim keittoja tai pastaa, kesää kohti mentäessä enemmän salaatteja, parsaa (kuten olette huomanneet!) tai uusia perunoita ja erilaisia kaloja (sillejä ja graavikaloja).

Perjantaisinkin teemme jotain suht' nopeaa, yleensä jotain lihaa tai äyriäisiä, jotka voi grillata tai paistaa nopeasti ja seuraksi vain lämpimiä vihanneksia tai salaattia. Kotiin tultuamme kynttilöitä sytytellessä ja perjantaikukkia asetellessa maljakkoon napostelemme ehkä jotain pientä tapastyyppistä hyvän musiikin soidessa taustalla ja nautimme lasilliset viiniä ennen varsinaista ruokaa. 




Lauantaisin on taas aikaa enemmän suunnitella, fiilistellä ja kokkailla, joten silloin kokeilemme mielellämme jotain uutta tai kaivelemme vanhoja hyväksi havaittuja ohjeita ja perheen lempiruokia esille reseptikansiosta, keittokirjoista tai mielen sopukoista. Lauantaisin ruoanlaitto alkaakin jo iltapäivällä esivalmisteluilla kauppareissun jälkeen ja jatkuu hiljakseen koko illan hyvän musiikin ja tunnelman siivittäessä kokkailua.

Sunnuntaina teemme talvella yleensä jotain pataruokaa minkä laitan uuniin muhimaan jo puoliltapäivin, siinä välissä ehtii käydä hyvin ulkoilemassa ja ruoka on valmiina kotiin tullessa. Sunnuntaina on meillä myös monesti kalapäivä, koska kalaruoat valmistuvat helposti ja loppuviikon kalatarjonta kaupoissa on parempaa kuin alkuviikon. Sunnuntai on meillä siis rento ruokapäivä, joka voi tarkoittaa myös tacoja, tortilloja tai itsetehtyä pizzaa. 

Arkena syömme kukin lounaan töissä ja koulussa, ja sitten iltaruoan neljän ja kuuden välillä yhdessä aina kun mahdollista. Perjantaisin syömme vasta siinä seitsemän maissa, ensin täytyy saada rauhoittua kunnolla, laittaa tunnelmaa eli siis kynttilät, kukat ja musiikit sekä vaihtaa rennot kotivaatteet päälle. Lauantaina syömme jotain pientä lounasta ulkona tai kotona, mutta enemmänkin sellaista välipalatyyppistä ja illalla kokkailemme taas vasta siinä seitsemän aikaan. Sunnuntaisin syömme vain yhden lämpimän aterian ja sen noin kahden kolmen maissa, aamiaisen ollessa sunnuntaisin vähän runsaampi. 

Miten teillä eroaa arjen ja viikonlopun ruokailut ja ruoat? Vai eroavatko mitenkään? Onko myös ruokarytmi erilainen eri päivinä? 


Hyviä ja herkullisia ruokahetkiä nyt pääsiäisenä ja aina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti