sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Parasta keväässä - parsa







Kevään ehdottomasti parhaita ruokia ja makunautintoja on tuore parsa - miten tahansa laitettuna. Vielä parsatangot tulevat etelä-Euroopasta ja ovat aika hintaviakin, mutta en voi niitä millään vastustaa. Parsasta saa pienellä vaivalla näyttävääkin ruokaa ja ihania makuyhdistelmiä. 

Kuvissa yksi lempimakuyhdistelmistäni, jonka valmistin viime torstaina iltaruoaksi. Vihreiden parsojen keittämiseen ei mene kuin muutama minuutti, eikä vihreitä parsoja tarvitse edes kuoria, senkuin napsaisee puisen alaosan varresta pois. Keittämisen jälkeen parsat vain kauniisti lautaselle, päälle rennosti muutamia viipaleita parmankinkkua, maun mukaan oliiviöljyä ja balsamicokastiketta, muutama viipale parmesanjuustoa ja pari kierrosta pippurimyllystä mustapippuria. Ja annos on valmis!

Tarvitset:
vihreää parsaa
vettä keittämiseen
parmankinkkua tai vastaavaa
parmesanjuustoa tai vastaavaa
oliiviöljyä 
balsamicokastiketta
mustapippuria


Nautitaan parsakeväästä!

2 kommenttia:

  1. Nam! Näyttävät ja kuulostavat hurjan herkullisilta. Oma parsakauteni on vielä avaamatta, josko ensi viikonloppuna... Kivaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja nyt kipin kapin parsahyllylle kaupassa! :)

    VastaaPoista