sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Pikareissu Tallinnaan

Teimme pikaisen yhden yön reissun Tallinnaan perjantaina. Mukaan riitti siis vain weekend-kassi, johon mahtui hyvin vaihtovaatteet. Otan lehtien välistä talteen aina voidenäytteet ja käytän niitä tälläisillä yhden-kahdenyön reissuilla, niin ei tarvitse raahata isoja ja painaviakin purnukoita mukana. 






Lounaalla kävimme ravintola Pegasuksessa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan paikkaa. Söin kasviskeiton ja tarjolla oli myös paikan itse leipomaa olutleipää, todella rapeakuorista ja herkullista. Olihan sitä pakko maistaa, vaikka muuten välttelenkin viljatuotteita.




Ravintola Pegasuksen portaikossa on hauskat pyöreät ikkunat ja näkymä toisen kerroksen isoista ikkunoista ulos pieneen kirkkopuistoon. Ulkoapäin talo on todella ruma, sellainen kunnon neuvostoliittolaisen harmaa betonitalo, mutta sisältä kaksikerroksinen ravintola on tosi hauskasti sisustettu.





Lounaan jälkeen ohjelmassa oli kävelyä vanhankaupungin kujilla ja sitten olimmekin varanneet paikat KBG-museoon hotelli Viruun. Todella mielenkiintoinen paikka ja upeat näkymät 23. kerroksesta koko Tallinnaan. Suosittelen ehdottomasti käyntiä tuolla museossa, muista varata paikka!






Illallisen söimme ravintola La Bottegassa, italialaistyyppinen paikka, kiva tunnelma ja hyvä ruoka. Alkuruokana söin kuvassa olevan mustekalasalaatin, todella herkullinen annos. Voin suositella tätäkin paikkaa.






Tallinassa on paljon hienosti kunnostettuja taloja, kuten myös vielä todella ränsistyneitä ja huonossa kunnossa oleviakin. Ehkä siitä syntyykin Tallinnan viehätys. 


Matkan päätti käynti NailSpassa ennen laivalle lähtöä laittamassa jalat ja kädet kuntoon ennen seuraavaa reissua, jossa voikin kulkea sandaaleissa. Seuraava Tallinnan matkakin on suunnitteilla kesäksi, haluaisin myös käydä katsomassa joulutorin ja aistimassa joulutunnelmaa. 

Onko teillä muillakin kova matkakuume jatkuvasti ja matkoja suunnitteilla ja varattuina? Ajatukseni matkailusta ovat välillä kovin ristiriitaisia; odotan reissuja innolla ja tykkään olla kohteessa, mutta toisaalta en haluaisi lähteä kotoa mihinkään ja haluaisin käpertyä vain sohvalle viltin alle, mutta kun pääsen lentokentälle tai satamaan, tunnelma nousee ja ilmassa on kuplivaa odotusta.

Rauhallista sunnuntaipäivän jatkoa, vaikka tulevia reissuja suunnitellessa!

3 kommenttia:

  1. Jo vain! Viikonloppuna buukkasimme isommalla porukalla kerrankin hyvissä ajoin syyslomamatkan, ja pääsiäisenä olisi tarkoitus käväistä / oleilla myös Tallinnassa. Ihan samat fiilikset myös siltä osin että reissut kutkuttaa ja koti kiehtoo, eli kun saan matkan varattua tai pitäis pakata iskeekin ahdistus että haluaisi olla vain himassa, vaikka oikeasti on satainnoissaan lähdössä uusiin seikkailuihin. Hassu tää ihmisen mieli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa hyvältä! Yksi vinkki vielä Tallinnaan, jos ei ole kovin herkkiä ihmisiä mukana, niin mielenkiintoinen, mutta samalla kauhea, on Keskiaikainen kidutusmuseo. Täällä pakkaushommat täydessä vauhdissa, what a day, no koneessa ehtii huomenna sitten "levätä". Ihmisen mieli on arvaamaton ja ihmeellinen. Nähdään huhtikuussa, eikös?

      Poista
    2. Näinhän se sovittiin :) Tasaista lentoa!

      Poista