perjantai 18. maaliskuuta 2016

Kapkaupunki - Etelä-Afrikka

Vielä vähän Etelä-Afrikan matkasta! Heti saavuttuamme Kapkaupunkiin, otimme taksin ja lähdimme Pöytävuorelle, Table Mountain, sinne kun ei välttämättä pääse joka päivä kovan tuulen tai huonon näkyvyyden takia. Vuori on reilun kilometrin korkea ja sen voi myös patikoida ylös, mutta me valitsimme kabiinihissikyydin, joka oli tälläiselle korkeanpaikankammoiselle aikamoinen kyyti, mutta selvisin siitä. Maisemat olivat aivan huikeat alas kaupunkiin!











Teimme myös retken Hyväntoivonniemeen. Kyllä siellä tunsi itsensä pieneksi, kun näki Atlantin valtameren ja Intian valtameren kohtaavan. Maisemat rantatien varrella olivat aivan huimat.











Yhden parhaista lounaista söimme pienessä Kalk Bay -nimisessä kylässä ravintolassa nimeltä Harbour House. Ravintola on kylän satamassa ja niin meren rannalla kuin olla voi. Aaltojen iskuja rantaan oli ihana kuunnella avoimista ikkunoista ja katsella ulos merelle, syöminen melkein unohtui merta tuijotellessa.



Kala oli nimeltään Hake ja sen kanssa tarjoiltiin appelsiinikastiketta, lisukkeina mm. greippilohkoja, artisokan sydämiä ja pinaattia. Ah ja voih.





 Aamiaiselta: Eggs Benedict sekä  hedelmiä ja marjoja.




Water Front in Cape Town: alueella merenrannassa paljon ravintoloita. Siellä oli myös ravintola Harbour House, jossa söin parhaan sea food ceviche -annoksen ikinä (kuva alla) sekä todella tuoreen annoksen jättikatkarapuja.





"Afrikan kuningatar" kiittää, oli mieletön matka, ehdittiin nähdä viikossa todella paljon, syötiin hyvää ruokaa ja juotiin ihania paikallisia viinejä. Kokemus oli aikamoinen. Kerrottavaa ja kuvia riittäisi vaikka kuinka, mutta siirryn seuraavaksi muihin aiheisiin. Voin suositella matkakohteeksi ehdottomasti! 

Aurinkoisen keväistä viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia taas ja varmasti ikimuistettava kokemus tuo reissu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja oli kyllä ikimuistoinen reissu! Ihana olla kuitenkin kotona.

      Poista