maanantai 10. huhtikuuta 2017

Parsakeitto - vinkki pääsiäispöytään




Yksi parsanippu oli ollut ehkä liian kauan jääkaapissa ja tuli tunne, että niistä parsatangoista olisi parasta tehdä keittoa. Keitin pilkotut parsat ensin suolalla maustetussa vedessä, sen muutaman minuutin mitä ne vaativat. Keitinvesi täytyy muistaa ottaa talteen. 

Laitoin keitetyt parsanpalat, muutamaa nuppupäätä lukuunottamatta, blenderiin, kaadoin päälle keitinvettä ja laitoin laitteen pyörimään. Muista että kuuma neste nousee korkeammalle blenderissä kuin kylmä neste, joten käytä keittiöpyyhettä apuna pitäessäsi kantta paikoillaan (ja pidä siis kannesta kiinni!) ja surruta konetta lyhyillä pulsseilla, vähän kerrallaan. Laita keitto takaisin kattilaan, kuumenna ja lisää kermaa sekä tarkista maku, lisää myös tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Suurusta maissijauhoilla tai Maizena suurusteella pakkkauksen ohjeen mukaan, jos keitto tuntuu liian löysältä. Koristele annos talteen otetuilla parsanupuilla. 

Nauti keväisenä kauniina päivänä tai alkukeittona pääsiäisaterialla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti