maanantai 22. tammikuuta 2018

Valkoviinissä haudutetut fenkolit






Italiassa syödään paljon fenkolia sekä raakana että kypsennettynä. Tässä ihana ohje kypsiin, pitkään haudutettuihin fenkoleihin, joita nautimme italialaistyyppisen lihapadan seurana viikonloppuna.

Tarvitset:
fenkolia
voita
valkosipulia
valkoviiniä
ripauksen suolaa ja mustapippuria

Halkaise fenkolit kolmeen tai neljään osaan. Kuori ja halkaise muutama valkosipulinkynsi. Sulata voi kattilassa tai padassa, lisää valkosipulinkynnet ja fenkolit. Sekoittele ja anna fenkoleiden saada vähän väriä pintaan. Lisää valkoviiniä, niin että fenkolit peittyvät ja hauduttele puolisen tuntia tai kunnes fenkolit ovat pehmenneet. 

Laitoin padan vielä miedolle lämmölle liedelle puoleksi tunniksi ennen tarjoilua. Ihanan pehmeitä ja miedon makuisia, vaikka raakana fenkoli onkin aika voimakkaan makuinen. Kannattaa rohkeasti kokeilla, jos et vielä ole tutustunut fenkoliin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti