torstai 23. heinäkuuta 2015

Mökkeilyä - osa kaksi

Toinen kesän mökkiviikoista vietetty! Tässä muutamia tunnelmakuvia viikon varrelta. Sää suosi myös tällä toisella viikolla.


Kylänraitti viljapeltojen halki. Nyt on ollut sopivan lämmintä/viileää, ei liian kuumaa, viiden kilometrin lenkin tekemiseen Lucan kanssa. Reitti on aika mäkinen, kulkee metsän ja peltojen halki, muutama kohta reitistä on kovin suojaisa ja siis kuumemmalla säällä suorastaan tuskainen paikka kävellä, kunnes pääsee aukeamalle osuudelle.

  
Joka aamuinen rutiini mökillä: heti herättyä uikkari ja aamutakki päälle ja kohti laituria, muutama venyttelyliike, pulahdus järveen ja sitten hetki istuskelua laiturilla maisemaa ihaillen, kroppaa ja ajatuksia herätellen!


Laituri ja päivän lehden lukupaikka. Laiturillemme paistaa aurinko koko päivän, joten sinne aina lehden tai kirjan kanssa, kun tuntee tarvitsevansa aimo annoksen aurinkoa ja D-vitamiinia.


Kumpupilviä järven yllä. Voimakuva tallennettuna aivojen syövereihin pimeää talvea varten!


Tiramisutyyppinen leivonnainen, itse kerätyt mustikat ja metsämansikat päällä. Ohje tähän "Kuningatar-misuun" löytyy toisesta blogistani. Helppo ja nopea tehdä, eikä tarvita uunia.


Itse kerätyt kanttarellit kastikkeeseen. Kovin vähän oli vielä sieniä metsässä, mutta kiva kuitenkin että edes kastikkeellisen verran. Metsässä kävely tekee ihan tutkimustenkin mukaa hyvää stressin karkottamiselle, lisäksi verenpaine laskee ja mieli tyyntyy. Metsälenkeille siis useammin! 



Kesäkukkia maljakossa ja luonnossa. Tuntuu, että nyt kesäkukat kukkivat parhaimmillaan!


Hämärtyvän illan tunnelmaa terassilla. Hiljaisuus. Raukea olo. 


 Lato ja rypsipelto - rauhoittava maalaismaisema.



Veneajelulla Luca-laivakoiran kanssa. Olen oikea sunnuntaiveneilijä: auringon pitää paistaa, järven pitää olla tyyni ja kiva kohde tiedossa. Onneksi näitäkin retkiä ollaan pystytty tekemään tällä viikolla! Viime kesän helteillä veneretket huipentuivat paluumatkalla järveen hyppimiseen; miten hauskaa ja vapauttavaa! 


Aamiaismarjat suoraan pihapiiristä. Tuoreet metsämarjat - varma vitamiinipommi!

Vielä on yksi lomaviikko tiedossa mökkeilen, tässä välissä kaupunkiin monenmoisiin muihin rientoihin!

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja juuri sellaisia hetkiä, joita kelpaa syksyllä ja talvella muistella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, en tiedä mistä toi talvi niin putkahti mieleeni, mutta kai se aina jossain vaiheessa ennen elokuuta mieleen tulee, kun tajuaa kuinka pitkällä kesä jo on!

      Poista