lauantai 29. elokuuta 2015

Stadin Puutarhuri ja härkäpavut

Niin lähellä, mutta en kertakaan ollut käynyt! Siis Stadin Puutarhuri.  Ennen paikka oli ihan kotimatkan varrella, eikä sinne nytkään pitkä koukkaus ole. Toinen ystävä on ollut siellä jopa työharjoittelussa opintoihinsa liittyen, enkä edes silloin saanut aikaiseksi pysähtyä siellä. Voi minua! Nyt kun toinen ystävä ilmoitti tulevavansa jopa ihan toisesta kaupungista asti härkäpapuostoksille sinne, niin pääsin minäkin paikalle. 



Vihanneksia ja kukkia!


Maalaismaisemaa kymmenen minuutin päässä keskustasta!


Kurpitsaa kasvamassa; tosin myyjät kertoivat että kurpitsat eivät ehdi kasvaa tarpeeksi kokoa kolean alkukesän takia!


Mahtavaa lehtikaalia! Enpä tiennyt ennen että se kasvaa tuollaisen varren varassa. On se hyvä käydä välillä katsomassa mistä se ruoka tulee.


Ruskeita kanoja!


Ja sitten niitä härkäpapuja, joita menimme sieltä ostamaan. Mahtavan pulleita luomuhärkäpapuja. Ja siis kaikki siellä tilamyynnissä olevat vihannekset ovat luomua.


Tässä ohjetta härkäpapujen valmistamiseen. Avaa palot ja irrota pavut. Pavuissa on vaalea, vahamainen pinta. Keitä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Keittämisen aikana pavut muuttuvat lähes valkoisiksi. Pullauta valkoisen kuoren alta vihreä papu ulos.


Pilko valkosipulia. Sulata voita pannussa, lisää kypsät vihreät härkäpavut pannulle, sekoittele hetki ja lisää valkosipulisilppu. Pyörittele pannussa vain sen aikaa, että pavut saavat makua ja lämpenevät uudelleen, eli muutaman minuutin. Mausta sormisuolalla ja halutessasi pyöräytä pari kierrosta mustapippuria päälle. 


Nauti sellaisenaan tai melkein minkä tahansa ruoan lisukkeena. Tuon verran tulee syötävää härkäpapua puolesta kilosta palkoja! Hyvää oli ja ohjeen tähän herkkuun antoi ystäväni, joka sai minutkin vihdoin Stadin Puutarhurin tiluksille ostoksille. Kiitos!

2 kommenttia:

  1. Oih ja voih, niin nostalgisia kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana paikka on. Harmittaa etten ole aiemmin saanut itseäni tuonne, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

      Poista