perjantai 1. syyskuuta 2017

Turku ja rapujuhlat













Vietimme yhden yön Turussa perinteisten rapujuhliemme merkeissä, jo 18. kerta saman porukan kanssa. Ennen rapuja ehdin käydä Turun taidemuseossa, ekaa kertaa muuten, katsomassa Robert Doisneaun valokuvanäyttelyä. Turun taidemuseo on se rakennus siellä Aurakadun päässä korkealla mäen päällä, aina olen pohtinut mikä rakennus tai missä käytössä se on, mutta vasta nyt asia selvisi, vaikka Turussa käydään vuosittain. No, aina oppii jotain uutta! Hieno rakennus ja näyttely. 

Lounaan nautin ravintola Tintåssa ja kiertelin muutaman putiikin, mutta yllätyksekseni osa sisustusputiikeista oli mennyt kiinni jo kahdelta ja osa oli jopa kiinni lauantaisin. No, sain kuitenkin hankittua uusia mukeja ja muuta keittiötarviketta ja ehdin ottaa hotellissa pienet päikkäritkin ennen illan rapupöytää.

Ystävämme olivat taas laittaneet rapupöydän koreaksi punaisin sävyin, ravut olivat isoja ja sopivalla suolamäärällä maustettuja. Muistelimme taas niitä aikoja kun lapset olivat pieniä ja mukana vain joka toinen vuosi, nyt nuoriso saa tulla mukaan aina silloin kun siltä tuntuu. Viime vuonna kaikki kuusi nuorta oli mukana, tänä vuonna vain puolet, mutta sekin oli oikein mukavaa ja on aina kiva kuulla, että hekin odottavat näitä rapujuhlia innoissaan. Ensivuonna onkin sitten taas meidän vuoro ja pari uutta ideaa olenkin jo keksinyt raputarjoiluihin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti