perjantai 13. lokakuuta 2017

Tunnelmaa pöydässä













Vanhat lautaset ja hopealusikat astiasenkin päälle odottamaan jälkiruokaa. Pöytään vesi- ja viinilasit, ruokailuvälineet, pellavaiset servietit. Keittiössä kaikki valmiina. Kynttilät palamaan. Heiniä luonnosta koristeiksi, kuten myös muutama sileä rantakivi. Tunnelmallista musiikkia soimaan. Sivupöydälle tarjolle manteli-himalajansuolaperunalastuja, shampanjavuohenjuustoa ja ranskalaista tonnikalamoussea rapeiden jälkiuuniviipaleiden päällä. Kaikki on valmista. Ovikello soi. Ystävät tulevat. Pullo poksahtaa auki. Puheensorina alkaa. Nautitaan alkupaloista ja kuplista. Siirrytään pöytään. Herkutellaan tonnikalatartarilla. Nautitaan ankanrintafileistä, parmesanrisotosta ja uunikurpitsakuutioista. Jälkiruokana maistellaan päärynäkakkua. Jutellaan. Muistellaan vanhoja. Mietitään tulevaisuutta. Nauretaan. Iloinen ilta. Hyvä mieli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti