lauantai 26. toukokuuta 2018

Brisket pallogrillissä - slow food
Brisket eli naudanrinta. Ostimme reilun kilon palan briskettiä Reinin Lihasta Hakaniemen kauppahallista viime viikonlopun mökkireissua varten. Lauantaina aloitimme tämän slow foodin valmistamisen veneen haun ja laskun jälkeen noin kello yhden maissa ja syömään pääsimme noin kahdeksan aikaan illalla. 

Tässä ohjetta kesän grillailuja varten teillekin.

Hiero ensin lihan pintaan Dijonin sinappia ja slow food rubia kauttaaltaan. Pallogrillissä grillaamiseen tarvitaan brikettejä, ei hiiliä, koska briketit palavat noin kolme tuntia ja matalalla lämmöllä kun kypsennetään noin 100 asteessa tämän kokoista palaa, niin aikaa kuluu sellaiset 6-7 tuntia, jonka jälkeen liha sai vielä vetäytyä puolisen tuntia. 

Grilliin tulee laittaa astiaan vettä, meillä tuollainen foliovuoka ja kuvassa näkyvässä toisessa astiassa oli savustuslastuja, mutta ne eivät lähteneet siinä savustumaan noin matalassa lämmössä, niinpä heitimme lastut lopulta brikettien sekaan. 

 

Ja sitten odoteltiin ja odoteltiin - kaikkiaan kuusi tuntia. Luca nukkui terassilla ja minä katselin kuninkaallisia häitä aurinkotuolissa. 

Lihan pinnasta tulee ihanan rapea ja erityisen maukas mausteseoksen, matalan lämmön ja savustuslastujen ansiosta. Liha oli pehmeää ja todella suussa sulavaa. Lisukkeeksi grillisin maissia ja edelliseltä päivältä jääneitä uusia perunoita, jotka olin pyöräyttänyt öljyssä, sekä salaattia. Ja hyvää punaviiniä kyytipojaksi. Ja mikä ihaninta saimme syödä ulkona terassilla, jossa istuimmekin loppuillan nauttien kauniista ja lämpimästä kesäillasta - toukokuussa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti