tiistai 29. toukokuuta 2018

Pulpos ja patatas bravas








Tässä ohje ihanan herkulliseen ja helppoon kesäruokaan, jonka voi syödä  kuumana, haaleana ja tai jopa seuraavana päivänä kylmänä.

Tarvitset: (2 hengelle)
0,5 kg pulpo-mustekalaa (puhdistettuna)
2-3 dl valkoviiniä 
2-4 valkosipulinkynttä
vettä
oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun:
keitettyjä uusia perunoita
valkosipulimajoneesia
yrttejä (lehtipersiljaa tai korianteria)

Pilko mustekalat halutessasi muutamaan osaan ja laita ne kattilaan, lisää valkoviini ja valkosipulinkynnet, sekä vettä sen verran että mustekalat peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30-45 minuuttia kunnes pulpot ovat pehmeitä. Kokeile pehmeyttä terävällä veitsenkärjellä paksummasta päästä. 

Keitä perunat tai käytä edellisestä päivästä jääneitä perunoita. Pyöräytä kypsät perunat oliiviöljyssä. Ota perunoihin väriä pannulla tai grillissä ja riko rakennetta vähän rikki haarukalla. Laita perunat kulhoon, mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Jos haluat voit vielä ottaa väriä mustekaloihin pannulla tai grillissä, lisää ne sen jälkeen perunoiden sekaan. Lisää oliiviöljyä, sitruunamehua ja yrttejä maun mukaan. Sekoita varovasti.

Tarjoile valkosipulimajoneesin kanssa, jonka nyt tein yksinkertaisesti Hellmannsin majoneesista sekoittamalla joukkoon valkosipulia maun mukaan.

Nauti helteisessä kesäillassa raikkaan valkoviinin kanssa!



2 kommenttia:

  1. Tässäpä hyvä ohje seuraavalle Espanjan-reissulle. Sieltä saa pieniä mustekaloja, joidenka lonkerot tulevat ihanan rapsakoiksi ihan pannullakin paistettaessa - puhumattakaan grillistä. Pistetään suosikkeihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ja siellä Espanjassa lonkerot ovat vielä tuoreempia ja edullisempia; nautiskellaan kesäherkuista!

      Poista