maanantai 4. kesäkuuta 2018

Ylioppilasjuhlat 2018








Meillä oli lauantaina tyttären ylioppilasjuhlat. Päivä täynnä ilon kyyneleitä, naurua, halauksia, koti täynnä ystäviä ja sukulaisia, juhlamekkoja, korkokenkiä, herkkuja ja kuplivaa, musiikkia, ruusuja...

Menu oli suunniteltu yhdessä Pore Cateringin kanssa tyttären toiveita huomioiden: jotain suomalaista graavilohen ja varhaisperunoiden mauissa, kesäisiä mansikoita salaatissa, aasialaista twistiä lihassa ja Ahvenanmaan makuja pikkupiiraissa sekä omenatuoremehussa ja Ranskasta shamppanjaa - kaikki hänelle tärkeät kohteet maailmalta mukana makupaletissa.







Vesikanisterin koristelin tuorekurkkuviipaleilla sekä basilikan että mintun lehdillä, näiden kaikkien tuodessa myös makua veteen. Oman porukan lasit olimme merkinneet viiniaiheisilla lasimerkkareilla. Makeana tarjottavana oli lusikkaleipiä ja ylioppilaslakkimansikkakakku. Pikkuleipien päällä näkyvä muovinen lakki oli oman yo-kakkuni päällä 29 vuotta sitten. Jonkin aikaa omista juhlista siis, mutta muistot elävinä mielessä ja se tunne kun kaikki oli vielä avoinna edessä. Oli ihana katsella nyt nuorten riemua ja iloa!












Kodin olimme koristelleet yksinkertaisesti musta-valkoisilla ilmapalloilla. Palloja oli sekä sisällä että kaikilla parvekkeilla kaiteissa kiinni. Servietit olivat Marimekon pallokuosiset päivän väriteeman mukaan. Ruusuja varten olin laittanut maljakoiden ympärille silkkinauhat kertomaan minkä värisiä ruusuja mihinkin maljakkoon tulisi laittaa. Ja suolatikkuja - niitä meillä on kaikissa isommissa juhlissa. Kaikki nämä kuvat otin ennen vieraiden saapumista ja sen jälkeen kamera saikin olla rauhassa, sen verran hulinaa oli koko päivän reilun 70 vieraan käydessä onnittelemassa tuoretta ylioppilasta. 


Tänään on aika iloita yhdestä etapista elämässäsi. Monta seikkailua on vielä edessäpäin, useita ovia avaamatta, paljon polkuja patikoimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti