maanantai 9. heinäkuuta 2018

Ulkoilmaelämää ja kesäruokaa














Kuvat ovat Juhannusaatolta, mutta voisivat olla miltä kesäpäivältä vaan. Uudet perunat, sillit, graavi-ja savukalat kesäsipulin kanssa ovat parasta kesäruokaa. Kuten myös tuoreet marjat ja hedelmät, niitä syömme sellaisenaan tai hedelmäsalaatissa, ja kakutkin niillä saa koristelua kauniisti. Juhannusaatto oli ainoa huonompisäinen päivä meillä, joten päädyimme syömään sisällä. Kuvissa vilahtaakin uusi ruokapöytämme ja tuolit. Niistä kuvia myöhemmin lisää.


Mieheni graavaa aina lohen ja siian itse, kuten myös savustaa kalat. Ulkona ruoanlaitto on ihan parasta. Perunoiden pesu laiturilla, kalojen savustaminen, myös perunoiden keittäminen onnistuu nyt ulkona kesäkeittiön kaasuhellalla. Kesäkeittiössä on myös tilaa kalan ja lihan esivalmisteluille, kuten myös tiskit hoidan siinä. Aika paljon siis tulee vietettyä ulkona aikaa, mikä on ihanaa. Ja uni on paljon sikeämpää kun on ulkoillut koko päivän.


Kesä jatkuu ja kesäruokien laittaminen! Nautiskellaan tuoreista marjoista ja vihanneksista.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niinpä, mutta onneksi on neljä vuodenaikaa, niin saa vaihtelua ruokiin ja moneen muuhunkin asiaan; tosin se pimeys voisi jäädä pois kokonaan siitä yhdestä vuodenajasta, jota ei vielä mainita nimeltä. Nyt kesä ja kesäherkut!

      Poista