maanantai 8. huhtikuuta 2019

Italialainen sitruunakakku









Leivoin etukäteen valmiiksi italialaisen sitruunakakun mökille mukaan. Tämä sopii hyvin vaikka tulevaan pääsiäispöytään. Kakun rakenne on kuiva ja murumainen, joten syömiseen kannattaa käyttää lusikkaa. Tarjoa kakku jäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa, silloin saat siihen kosteutta mukaan. Kakun voit koristella vaikka sitruunankuoriraasteella, sitruunaviipaleilla tai sitruunamelissan lehdillä.


Tarvitset:
voita 250 g
sokeria 3 dl
munia 3 kpl
mantelijauhetta 250 g, käytin kookosjauhetta
perunajauhoja 1 dl
leivinjauhetta 1 tl
sitruunan kuori raastettuna
sitruunanmehua 3 rkl

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne ja sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu sekaan.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja lusikoi taikina vuokaan. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyys.
Annan kakun jäähtyä vuoassaan puolisen tuntia, kumoa se sen jälkeen ja pidä vielä vuoka kakun päällä, kunnes se on kokonaan jäähtynyt. 

Helppo tehdä ja keväisen raikas!

Alkuperäinen ohje: Viinilehti 2/2019.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti