torstai 27. kesäkuuta 2019

Mökkiprojekti: avotuligrillipaikka




















Sateisen kosteaa torstaita!

Halusimme ehdottomasti mökille myös avotuligrillipaikan kaasu-ja hiiligrillin lisäksi. Mielessä oli rakentaa sellainen tiilistä mökin takana olevalle nurmikkoalueelle lähelle rantaa. Kuinkas sitten kävikään kun kävimme taas K-raudassa. Siellä oli yksi mallikappale jäljellä tässä näkyvää tunnelmointigrilliä, jolla nimellä sitä siellä myytiin. Ja kun tämä piti saada Juhannukseksi valmiiksi, niin päätimme sen ostaa, vaikka tiilet ja laasti olisi tullut kyllä edullisemmaksi. Ongelmana oli myös, että emme olleet varmoja sijoituspaikasta. Tätä grillisysteemiä kun voi siirtää paikasta toiseen helposti.

Materiaali näyttää kiveltä, mutta on metallia. Siinä on kahvat siirtämistä varten, sekä ritilä grillaamista varten ja suojakupu estämässä kipinöiden lentämistä.

Aikamme mietittyämme sijoituspaikkaa, päädyimme kuitenkin jättämään sen aitan edustalle järven rannalle. Siinä edustalla on ns. 'tanssilava' edellisten omistajien jäljiltä, jossa pitivät kuulemma telttaa jos porukkaa oli enemmän. Löysimme penkin istuimen aitan takaa, jonka hioin, ja nostimme sen tuohon lavan reunalle. Korkeus istumiseen on juuri sopiva. Lisäksi toimme siihen vielä yhden sitä edellisten omistajien tekemän jakkarapallin, jollaisia on myös saunan edustalla. Ja tietenkin yksi auringonkukka koristeeksi! Penkille voi tuoda halutessaan vielä pehmusteetkin. 

Tuossa on niin ihana istua; samalla voi katsella järvelle ja tuijottaa tulta - kaksi asiaa joita jaksaa tehdä loputtomiin. Pidimme kahdestaan paikan avajaiset juuri ennen Juhannusta ja nostimme illan hämärissä valkoviinilasilliset. Juhannuksena savustimme tässä lohen, grillasimme yömakkarat ja paistoimmepa vielä letutkin muurikkapannun päällä. Monessa käytössä tämäkin paikka jo ollut! 

Kivaa loppuviikkoa toivotellen,
Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti