keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Sukujuhannus mökillä























Juhannuksen jälkeistä viikkoa viedään jo kovaa vauhtia eteenpäin. Tämä viikko ollaan töissä ja treenataan kaupungissa. 

Kuvissa kiteytyy mielestäni hyvin Juhannus: Suomenlippu, saunavasta, ruusunterälehti ja koivunlehti jalkakylpy, niittykukat, uudet perunat ja sillit, musisointi, mummon kurkut, valoisat illat, nuotioletut (ja makkarat), tikanheitto ja muut pihapelit, kylmä valkoviini...ja kaikki tämä hyvässä seurassa. Saimme siskon perheen meidän mökille Juhannuksena sekä tyttären poikaystävän kanssa. Kolme päivää ja kolme yötä.

Sää oli aurinkoinen koko Juhannuksen, pienen pientä sadekuuroa lukuunottamatta ja suorastaan helteistä, mutta myös tuulista. Saimme nauttia kaikki ateriat ulkosalla mikä oli iso plussa, kun meitä oli kuitenkin kahdeksan henkeä.

Saunottiin ja uitiin. Miehet kävivät pelaamassa golfia. Istuttiin vuoroin auringossa ja varjossa ja lueskeltiin ja taidettiin ottaa parit päikkäritkin. Yhdessä tehtiin ruokaa, tiskattiin, saunanlämmitys- ja vedenkantovuorot jaettiin.

Oli niin kiva ja hauska, perinteinen Juhannus, ilman sadetakkeja ja pipoja kuitenkin. Toki perinteisesti mainittiin myös toinen J-kirjaimella alkava juhla, mutta ei siitä sen enempää vielä pitkään aikaan. Nyt nautitaan kesästä!

Ihanaa kesäkuun viimeistä viikkoa toivotellen,
Johanna



2 kommenttia:

  1. Mukavan leppoisan näköinen juhannus!
    Minäkin olin poiminut kurtturuusun lehtiä jalkakylpyjä varten, mutta unohdin ne sitten laittaa veteen :) No kylpy kumminkin, miniälle ja itselle - tarjosin miehillekin, mutteivät huolineet?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Leppoisaa oli, vaikka kyllähän sitä emäntänä aina miettii ja aikatauluttaa hommia, omassakin porukassa. Meillä miehet ”joutuivat” jalkansa kylvettämääm ruusukylvysssä kun asetin vadin saunomisen ajaksi jalkojen huuhteluvadiksi, jotta hiekka ei kulkeudu löylyyn asti, jos tuli uimasta rannan kautta eikä portaita. Ja kiva kun kommentoit. 😊

      Poista