lauantai 15. kesäkuuta 2019

Mökkiprojekti: kivipuro ja maanpeitekasvit


Lauantai-iltapäivän tervehdys mökiltä!
 

Viime kerralla puuhastelin kivipuroprojektin parissa. Mökin takaa lähtee lankuista tehty kulkureitti kohti parkkipaikkaa ja huussia. Ikään kuin oikotie. Sen ja terassin väliin jää kalliota ja epämääräinen kuoppa, joka kasvoi rikkaruohoa ja se oli myös täynnä kuivia lehtiä. Mietin pitkään mitä siihen laittaisin. Kallion päältä lähtevästä kivipurosta sain idean jatkaa kivipuroa alas asti ja laittaa kiviä myös rima-aidoituksen viereen. Tontilta löytyy vaikka kuinka paljon sopivia kiviä eri tarkoituksiin. Ja kivet on ihania!

Siivosin kuopan kuivista lehdistä ja rikkaruohoista. Alla olikin jo kangas valmiina, jonka päällä oli kerros hiekkaa. Sen päälle laitoin multaa ja maanpeitekasveja. Toinen valitsemani kasvi on Grönlannin hanhikki ("Nuuk"), jossa on valkoiset pienet kauniit kukat. Toinen on nimeltään Rentoakankaali ("Choclate chips"), jossa on siniset kukat.

Kun en ole mikään kasvientuntija/osaaja, niin valitsen usein kasvit ja kukat vain ulkonäön tai nimen perusteella. Ajattelin, että jos kasvi on kotoisin Grönlannista, niin sen on pakko menestyä täällä etelässäkin ja Rentoakankaali sopii hyvin minulle, olenhan "rento akka" näissä kasviasioissa, jos jokin ei kasva tai menesty, niin otan asian rennosti ja kokeilen seuraavaksi jotain muuta. 

Laitoin myös muutaman kivikkokasvin kallion koloihin sitomaan maa-aineista. Ja toki kaunistamaan kalliota, joka näkyy ruokailuryhmässä istuessamme.

Ja toki luotettava apulaiseni Luca oli koko ajan hommissa mukana. Täytyyhän sitä jonkun katsoa että hommat tulee hoidettua kunnolla.
Tänään täällä on +15 ja pilvistä, jokunen vesipisarakin tullut, mutta huomisesta alkaen pitäisi taas paistaa ja olla lämpimämpää. 

Mökkimäisin terveisin, Johanna

2 kommenttia:

  1. Rentoakankaali on kova leviämään, joten pian kuoppasi viheriöi! Myös tuo maksaruoho tulee näyttämään tosi kivalta kalliolle levitessään 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, se on tarkoituskin! Ja kaikki nuo kukkii ihanasti just nyt.

      Poista