tiistai 6. joulukuuta 2016

Itsenäinen Suomi 99-vuotta


Suomi täyttää tänään 99-vuotta! Itse olen aina kiittänyt itsenäisestä kotimaasta, Suomesta, ukkiani, joka taisteli Karjalan kannaksen puolustustaisteluissa Antreassa ja jossa hänen elämänsä muuttui kertaiskulla vuonna 1944. Tuossa taistelussa ukki sokeutui, mutta hän säilytti sokeudesta huolimatta ilon, valon, vahvuuden ja henkisen rikkauden elämää kohtaa - nämä asiat tulisi jokaisen muistaa ja säilyttää mielessään vastoinkäymisiä kohdatessaan. Saamme elää itsenäisessä maassa, jossa on rauhallista, luontoa riittämiin ja puhdasta ilmaa, ja monta muutakin hienoa asiaa. Kiitos ukille ja kaikille taisteluissa olleille itsenäisestä Suomesta!

Iloa ja valoa itsenäisyyspäivään! 

4 kommenttia:

 1. Kiitos Jonna, liikutuin kyyneliin. Jokaisena Itsenäisyyspäivänä ukin eläessä muistin soittaa ja kiittää ukkia vapaasta maastamme. Tällaisena päivänä on aina ukkia ikävä!

  VastaaPoista
 2. On todella hienoa kun arvostat Isääni noin paljon! Vaikka Isä joutui kokemaan elämässään todella kovia aikoja hän suhtautui kaikkeen sodan jälkeen myönteisesti. Meidän jokaisen on syytä ottaa oppia hänestä. Kari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, asiat ovat meillä kuitenkin hyvin, vaikka välillä tuntuunkin että "maailma" kaatuu päälle.

   Poista