torstai 22. joulukuuta 2016

KlausK:n joulubrunssi


Neljännen adventtisunnuntain vietin kolmen ystävän kanssa KlausK:n joulubrunssilla. Oi, kuinka meillä oli hauskaa ja on niin ihana pitää perinteistä kiinni. Hotellien ravintolat ovat aina yhtä suuria kysymysmerkkejä, erityisesti Suomessa, ja joihin suhtaudun varauksella. Ruoka oli ihan ok, tarjoilu sitäkin parempaa ja korvasi osan ruoan puutteista, meille kun sattui tarjoilija, jolla oli sopivasti pilkettä silmäkulmassa palvelemaan meidän iloista seuruetta.

Alku- ja jälkiruoat haettiin noutopöydästä, pääruoka tuotiin lautasella pöytään.
Alkuruokina oli mm. omenapuulla savutettua merilohta ja munakokkelia, Pielisen savumuikkuja, tuoretta kirjolohenmätiä ja savusiikamoussea, tillikurkkuja ja metsäsienisalaattia, kuten myös maksapateeta, pistaasipähkinöillä maustettu ankankoipirillettä, angnushäränpaistia, palvattua porsaanniskaa ja Waldorfinsalaattia ja paljon muuta.

Pääruoaksi valitsin punajuuriravioleja pecorino-mustalehtikaalipestolla. (tästä jäi kuva ottamatta, mutta annos oli todella herkullinen, parasta antia tällä käynnillä)
Jälkiruokana oli erilaisia kakkuja, joista mikään ei jäänyt oikein mieleen eikä tehnyt vaikutusta. Juustotarjottimen antimet sen sijaan maistuivat meille paremmin kuin hyvin, jopa niin hyvin, että iloinen tarjoilijamme toi lopuksi koko juustolaudan meidän pöytään - olimme siis viimeiset asiakkaat paikassa ja alkoivat siivota ruokia jo pois tarjoilupöydistä. Pisteet siitä!


Ensivuonna uudelleen perinteiden mukaisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti