tiistai 13. joulukuuta 2016

Eighteen and elegant Lucia

Kahdeksantoista vuotta sitten meille syntyi oma Lucia-tyttömme, joka on tuonut paljon valoa elämäämme. Syntymäpäiväsi oli sunnuntai ja vanha sanontahan kuuluu, että sunnuntailapset ovat onnellisimpia ja onnekkaimpia. Silloin oli myös pikkupakkanen ja ulkona satoi hiljalleen lunta, Kätilöopiston ikkunasta näkyi mm Paavalin kirkon pihassa ollut valoilla koristeltu joulukuusi. Maisema oli kaunis ja sadunomainen. Toivottavasti olet onnellinen ja onnekas tästä eteenpäinkin, kun olet nyt täysi-ikäinen.

   
                       Vietimme viime lauantaina siis tyttären 18-vuotissyntymäpäiviä isovanhempien, kummien, serkkujen, setien ja tätien ja ystävien kanssa. Vieraita oli 25 ja muutama koira, joten kaikenlaista sattui ja tapahtui päivän ja illan mittaan, kuten että oma koiramme Luca maistoi puolivalmista kakkua päivällä aimohaukkauksen (onneksi oli aikaa vielä korjata kakku!) ja Suppari osallistui sopraanoäänellään onnittelulaulun laulamiseen. Tunnelma oli lämmin, puheita pidettiin, lahjoja availtiin, maljoja kilisteltiin, noutopöydän antimista nautittiin, puhallettiin kakusta 18 kynttilää ja vähän tanssittiinkin. 

Menu
synttärisankarin juhlaoliiveja
isoja kapriksia
viininlehtikääryleitä
tsatsikia
vihreää salaattia
possun niskaa
itsetehtyä sinappia
omenahilloa
bataattirankalaisia
uunivihanneksia (vihreitä ja violetteja ruusukaaleja, punaista paprikaa, naurista)
kunnon perinteinen perhosen muotoinen täytekakku, kuten taisi olla 3 tai 4 v synttäreilläkin
juustoja, keksejä, pipareita, hilloja

lisäksi tarjolla oli suolatikkuja (meidän perheen 'must' synttäreillä), raksuja, suklaata, vaahtokarkkeja, viinirypäleitä yms, juomina Suomen 100 v shamppanjaa, valko- ja punaviinejä, virvokkeita ja kahvia

Tässä muodossa ja kokoonpanolla on synttäreitä juhlittu vuosittain, katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja minkälaisia juhlaperinteitä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti