sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Hanami

Hanami, japaniksi "kukkien katseleminen" on vuoden tärkein juhla Japanissa. Juhla ajoittuu kirsikkapuiden kukinnan alkamiseen, joten juhlan ajankohta vaihtelee kevään sääolojen ja kukintapaikkakunnan mukaan.


Itse kävin tänään ensimmäistä kertaa Roihuvuoren Kirsikkapuistossa ihailemassa kukkivia puita. Puiston ohi ajelen lähes viikoittain ja aiemmin olenkin vain ihaillut kukkivia puita autosta. Todella kaunista, hempeän vaaleanpunaista kirkasta sinitaivasta vasten. Jos kukista tulisi vielä jokin ihana tuoksu, niin tunnelma olisi lähes täydellinen. 








Pitihän sitä yksi selfiekin ottaa! :)



Kaunis kivipolku.


Kallionkoloissa pikkuorvokkeja, kun kiipesin vesitornin juurelle ihailemaan maisemia.




Tämä oli ensimmäinen Kotikaupunki uusista kulmista -retkeni. Tarkoituksena olisi käydä muutaman kerran kuukaudessa kävelemässä jossain uudessa paikassa ja nähdä kaupunkia eri kulmista ja tutustua uusiin alueisiin.

6 kommenttia:

  1. Pääsisinkö Kotikaupunki uusista kulmista-ideaan mukaan? Toi on hyvä idea! Hgissä on niin paljon kivoja ja kauniita paikkoja, jotka on vielä näkemättä.

    VastaaPoista
  2. Mä jo mietinkin töihin kävellessäni, että mitä sellasia paikkoja onkaan, joista oon aatellut, että tuonne pitää päästä :)

    VastaaPoista
  3. Hei, mä luulin oikeasti että oot pujottanut kukan tukkaasi! Hauska kuvakulma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eihän sitä tohtinut kaupungin puita kymmenien silmäparien alla alkaa repimään, niin piti keksiä toinen tapa saada kukka korvan taakse. ;)

      Poista