sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Äitienpäivän tunnelmia

Toukokuun lopulla syntyneenä valkovuokot ja kielot ovat lempiluonnonkukkiani. Valkovuokkoja on aina kerätty äitienpäiväksi, niin nytkin. Kieloja vietiin aina koulun kevätjuhlissa opettajalle koko ala-asteen ajan. Mikä huumaava tuoksu niissä kimpuissa olikaan!
Valkoiset liljat - ostin itselleni äitienpäiväviikonlopuksi. Taustalla suht uusi Interfacen sohvamme ja Gantin sohvatyynyt. Pöytä on Boknäsilta hankittu viisi vuotta sitten.Kimppu mieheltäni äitienpäiväksi. :)

Kaksi äitienpäivää olen jo viettänyt ilman tytärtäni, hänen ollessa vaihdossa Ranskassa ja ensivuonnakin sama edessä. Tänä vuonna oma äiti on matkoilla, joten vietimme päivän kahden tyttären kanssa, lapsen isän ollessa myös matkoilla tänään (Ranskassa). Viime vuonna ehdin työreissulta (Ranskasta) kotiin suoraan äitienpäivän lounaalle. Tuntuu, että aina joku meistä on reissussa äitienpäivänä ja aina Ranskassa. :) Ranska on nyt muutenkin mielessä ja puheissa paljon, kun meidän neiti lähtee sinne vaihto-oppilaaksi syksyllä, mutta siitä enemmän sitten lähempänä lähtöä.Rakas tyttäreni oli laittanut ihanan herkullisen aamiaisen meille. Tarjolla oli mansikoita, verkkomelonia, brie-juustoa, jyväsämpylöitä, siemennäkkäriä, kreikkalaista jogurttia, hilloa, itsepuristettua appelsiinimehua ja teetä.


Herkuttelun jälkeen siirryin auringonpaisteiselle parvekkeelle päivän lehden ja teekupin kanssa. Luca tykkäsi myös makoilla lämpimällä parvekkeella meidän seurassa ja seurailla ihmisten ja naapurien koirien liikkeitä pihalla.Iltapäivällä lähdimme keskustaan, käytiin jätskikiskalla ja Espalla kävelyllä, jonka jälkeen menimme elokuviin katsomaan ranskalaisen leffan nimeltä Bélierin perhe (La famille Bélier). Huippumenestykseksi Ranskan leffateattereissa noussut draamakomedia kertoo aivan tavallisesta maitotilaa pitävästä perheestä, johon kuuluu isä, äiti ja kaksi lasta. On vain yksi piirre, joka erottaa heidät muista: isä, äiti ja pikkuveli ovat kuuroja. Tytär Paula kuulee ja puhuu - ja eräänä päivänä koulun musiikinopettajalle selviää, että Paula on lahjakas laulaja. Koko perhe on vaikean ratkaisun edessä. Paula laulaa elokuvassa Michel Sardoun kaunin laulun "Je vole" - "Minä lennän". Laulu kuvaa hyvin nuoren lähtemistä elämässään eteenpäin ja kuinka vanhempien on päästettävä irti. Toinen kaunis laulu, jonka Paulaa esittävä Louane Emera lauloi elokuvassa on myös alunperin Michel Sardoun "Je Vais T'aimer" - "Minä pidän sinusta". Kyllä oli tällä äidillä silmät kosteina näiden laulujen kohdalla.Illalla nautittiin vielä kotispan -ja saunan tunnelmasta ja testattin yhdessä lahjaksi saamaani avokado-kaurapuuro-mutanaamiota. Sen päälle jalkojen hieronta ja rasvaaminen, kuten myös kynsinauhojen pehmentäminen. Ihania tuotteita, upeita tuoksuja ja ihanan pehmeä iho.

Laitoin sekä kylppärin että saunan ikkunalaudoille tuikut palamaan, ihana tunnelma ja upeat maisemat ulkona. Olen kynttilöiden ja tuikkujen suurkuluttaja, ympäri vuoden.Oikein ihana ja onnistunut äitienpäivä! Kiitos Rakas Tytär, että teit tämän mahdolliseksi jo 16. kerran.

2 kommenttia: