perjantai 1. tammikuuta 2016

Dinner for one - dinner for friends

Vuoden vaihteen perinteeseen meillä kuuluu muutama telkkariohjelma: aattona Dinner for one. Sitä olen katsonut jo lapsuudenkodissa. Joskus se on tullut kuuden maissa illalla, ja silloin on ollut kiva kutsua vieraat juuri ennen ohjelman alkua ja katsoa yhdessä nauraen ja kohotellen maljoja vanhalle vuodelle. Toinen ohjelma mitä haluan aina katsoa tai lähinnä kuunnella on Uudenvuodenpäivänä tuleva uudenvuodenkonsertti Wienistä, joka juuri nyt soi taustalla kun tätä kirjoittelen.


Eilen illalla sain taas kattaa pöydän ja kokkailla hyvää ruokaa ystävillemme. Levitin pöydälle mustan kankaan, jossa on punaisia ja keltaisia afrikkalaisia kuvioita, kankaan olen saanut tuliaiseksi Afrikasta. Kangas on sen verran kapea, että sitä ei voi levittää koko pöydän leveydelle, vaan sitä pitää vähän ryntätä kasaan keskelle ja jättää päistä roikkumaan.




Kukka-asetelmaan laitoin kolme tinatankoa, jotka ovat olleet jo vuosia uudenvuodenpöytäni koristeina eri tavoin. Tinoja valettiin vielä jokunen vuosi sitten, mutta sekin on jäänyt nyt vähemmälle, kuten myös rakettien ampuminen. Raketteja on kiva katsella, mutta itse emme ole niitä ampuneet enää vuosiin.









Shampanjan kanssa tarjoilimme spelttikeksejä ankanmaksan ja viikuna-pähkinähillon kanssa, perinteisesti.



Takkatulta.


 Lapsille sipsejä.




Alkuruoaksi hummerit aiolin ja limelohkojen kanssa.




Pääruokana tarjoilimme härän sisäfilettä, punaviinikastiketta, sahrami-mantelirisottoa ja ruusukaaligratiinia. Pääruoan jälkeen herkuttelimme vielä juustoilla.


Ja jälkiruoaksi olin tehnyt juustokakun, jonka ohjeen löysin At Maria's -blogista. Korvasin piparminttuaromin Mariannerouheella, todella hyvää ja tähän kakkuun sai käytettyä loput joulun piparkakut, joita koiraherra ei ollut syönyt. Kyllä, eilen kun tulimme kaupoilta, niin olohuoneen pöydällä ollut lautanen ammotti tyhjyyttään pipareista, jotka olin laittanut esille siinä toivossa että vieraat söisivät ne, mutta koiraherramme taisi ajatella, että vieraille on tiedossa niin paljon herkkuja, että eivät he enää pipareita tarvitse. Menivät niin sanotusti parempiin suihin!







Ihanaa alkanutta vuotta 2016 kaikille!

6 kommenttia:

  1. Todella upean näköinen kattaus, ihanista herkuista puhumattakaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voisin suunnitella ja tehdä kattauksia vaikka työkseni. 😉

      Poista
  2. Nams ja slurps! Ihanaa alkanutta tätä vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, ihanaa tätä vuotta. Kannattaa testata kakkuresepti, oli muuten todella hyvää.

      Poista
  3. Kyllä täytyy olla ylpeä sinusta, aina vain kattaus muuttuu ja paranee ja ruuat ovat mielettömän hyviä, aina. Hyvää alkanutta vuotta teille molemmille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja hyvä tätä vuotta sinne aurinkorannikollekin. ;)

      Poista